kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fırtına uyarısı HARİTALI

Yeni Haber
Karadeniz'de batı ve kuzey batı yönlerden esen rüzgar, bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtınaya dönüşecek.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz'de halen batı ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın, bugün öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzeybatıdan 6 ila 7 (50 ila 60 km/saat) kuvvetinde fırtınamsı rüzgara, bugün akşam saatlerinden itibaren ise 7 ila 8 (60 ila 75 km/saat) kuvvetinde fırtınaya dönüşecek.

Fırtınanın yarın akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'de, Pazar gününün ilk saatlerinde ise Doğu Karadeniz'de etkisini kaybedecek.
1-15 Kasım 2007 tarihleri arasında yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelmesi muhtemel alçak basınç sistemleri ile buna bağlı sistemsel yağışların etkisinde kalacak. 2-3 Kasım'da yurdun kuzey ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinin aralıklı yağmurlu geçmesi bekleniyor. 4-8 Kasım'da, yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Ege, Akdeniz, Marmara bölgeleri ile iç kesimlerde sonbahara uygun yağmur ve sağanak şeklinde yağış tahmin ediliyor. 8-15 Kasım'da ise Balkanlar üzerinden gelmesi muhtemel yağışlı sistemlerin yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yağışlara neden olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığı periyot boyunca kuzey kesimlerde kasım ayı normallerinin altında, güney ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında olacak.