kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fuarın ilk gününde yazar Muazzez İncioğlu okuyucuları ile buluşarak kitaplarını imzaladı.

Kitapseverler için 26'ncı kez şenlik

Bedia Ceylan GÜZELCE HABER MERKEZİ
TÜYAP Kitap Fuarı'nın kapıları 26'ncı kez kitapseverler için açıldı. Bu yılki fuarın onur konuğu Metin And oldu. Yayınevleri, yoğun talep gören Osmanlı ve yakın Türkiye tarihi ile ilgili kitaplara ek baskı yaptı..
Türkiye'nin en önemli kitap fuarı olarak kabul edilen TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nın 26'ncısı dün açıldı. Yaklaşık 500 yayınevi ve kitapevinin katıldığı fuara İstanbullular yoğun ilgi gösterirken, kent dışından da otobüslerle çok sayıda ziyaretçi geldi. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Frankfurt Kitap Fuarı Direktörü Juergen Boos ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Çetin Tüzüner de katıldı. Günay açılış konuşmasında Metin And için, "Marifetlerin kitabını anlatan bir yazardır ve fuarın Onur Yazarı seçilmesi ona gecikmiş bir teşekkürdür" sözleri And'a duygusal anlar yaşattı.

'GÖNLÜ YÜCE TÜRK: AND'
İlk günün konuşmacılar arasında yer alan Hasan Bülent Kahraman, "2000'lerin Sonu, Türkiye, Siyaset ve Kültür" başlıklı söyleşisinde Kültür ve turizm Bakanlığı'nın turizmden ayrılmasına ihtiyaç duyulduğunu ve ulusal bir kültür sanat komisyonu kurulması gerektiğini söyledi. Kahraman ikinci konuşması ise Ahmet Oktay üzerineydi. Fuarın Onur Yazarı Metin And ise katıldığı söyleşide Doğan Hızlan'ın sorularını yanıtladı. And gördüğü büyük ilgiden duyduğu mutluluğu anlatırken yakında çıkaracağı ve İstanbul'un çarşı ressamlarını araştırdığı kitabının da müjdesini verdi. Kendi hazırladığı ve And'ın hayatının anlatıldığı "Dokuz Kollu Oyunbaz" üzerine açıklamalar yapan Sabri Koz ise And için Gönlü Yüce Türk" tanımını kullandı. Fuara katılan yayınevlerinin buluştuğu ortak nokta Türkiye yakın tarihi kitaplarına yoğun talep gösterildiğiydi. Osmanlı, yakın Türkiye tarihi ve Atatürk üzerine kitapların fuar için ek baskı yaptığını belirten yayıncılar okurların ilgisinden memnundu. 4 Kasım'a kadar açık kalacak fuarın bugünkü konukları arasında Ataol Behramoğlu, Murathan Mungan, Enis Batur, Şakir Eczacıbaşı bulunuyor.
Haberin fotoğrafları