kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Annemden çok Glenn Close'a benzetiyorlar"

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
44. Altın Portakal Film Festivali'nde gösterimi yapılan 'Günbatımı' filminde annesi Meryl Streep'le birlikte oynayan Mamie Gummer, SABAH'a konuştu..
Lajos Koltai'nin yönettiği drama Evening (Günbatımı) 44. Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterimi yapılan filmlerden biri. İnsanın hayatla ilgili sorgulamaları, dostluk, aşk ve anne-kız ilişkisi üzerine çok şey söyleyen filmin başlıca rollerini Meryl Streep, Glenn Close ve Mamie Gummer gibi isimler üstleniyor. Henüz 24 yaşında olan Mamie Gummer, festivalin konuklarından biriydi. Genç oyuncunun bir özelliği de aynı filmde rol aldığı Oscarlı oyuncu Meryl Streep'in kızı olması. 'Günbatımı'nın AKM Aspendos Salonu'ndaki gösteriminden önce sahneye çıkaran Gummer, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, 'Günbatımı'nda rol almanın kendisi için özel bir deneyim olduğunu dile getirdi.

* Anneniz rolündeki Glenn Close için "tam bir mavi kanlı" demişsiniz, onunla çalışmak nasıldı?
Onunla çalışmak, arkadaşlığı ve çalışırken eşlik edişi çok özeldi. İlham verici biri. Üstelik annemden çok ona benzediğimi söylüyorlar.

* Dünyaca ünlü bir aktrisin kızı olmanın verdiği avantaj ve dezavantajlar neler oldu?
Tiyatro okudum ve bu benim için ilk gerçek film. Sinema filmi benim için yeni bir şey. Benim gibi genç bir aktris için Meryl Streep gibi bir oyuncunun kızı olmak çok önemli bir şey. Daha çok çalışmak zorundasınız. Ama buna çok takılmamaya çalışıyorum.

* Altın Portakal Film Festivali ve Türk sineması için düşünceleriniz neler?
Henüz dün geldim Türkiye'ye ve hiç Türk filmi izleme şansım olmadı. Ancak bu akşamdan itibaren bol bol Türk filmi izleyeceğim. Ülkeniz ve bu festival çok güzel. Burada olmaktan çok mutluyum.
Haberin fotoğrafları