kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gönderilen yiyecekleri dağıtan öğretmen Tuğba Arayıcı, destek veren herkese minettar...

Sınırdaki çığlığı Türkiye duydu

Ercan DEMİRCİ SABAH
SABAH'ın duyurduğu Irak sınırındaki Kamışlı ilköğretim okuluna Türkiye sahip çıktı. Yardım talebine dört bir yandan destek var..
PKK'nın hain saldırısında 12 askerin şehit olduğu Dağlıca Köyü'ne komşu olan sınırdaki Kamışlı Köyü Mehmetçik-Basın İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencilerinin "Tedirginiz ama korkmuyoruz" açıklamasının ardından dile getirdikleri çocuklar için giyecek yardımı talebi üzerine okulun telefonları kilitlendi. Çatışmanın ve terörün ortasındaki okul için ilk devreye giren 'Kimse Yok mu, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' oldu. Okulun bütün ihtiyaçlarının listesini isteyen dernek, bu ihtiyaçların karşılanacağını belirtti. Yüksekova Şubesi'ne de talimat vererek çocuklara çikolata, kek ve meyve suyu gönderdi. Bu arada uzun zamandan beri internet üzerinden hayırseverlere ulaşmaya çalışan rehberlik öğretmeni Tuğba Arayıcı ile diğer öğretmen arkadaşları bir anda Türkiye'nin her tarafından yağan telefonların şaşkınlığını yaşıyor.

İHTİYAÇ LİSTESİ HAZIR
Başta Ankara Ticaret ve Sanayi Odası, Kızılay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Bodrum'dan birçok ilköğretim okulu ve vatandaşlar okulu arayarak, öğretmenleri kutlayıp, gereken desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Okul Müdürü Orhan Yahyaoğlu ve öğretmenler başta çocukların giyecek sorunu olmak üzere ihtiyaçlarla ilgili detaylı bir liste hazırladı. Vatandaşlar, okullar ve kurumlardan gelecek yardımlar okullarındaki 343 öğrencinin ihtiyaçları giderildikten sonra çevredeki diğer köylere de dağıtılacak.