kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nazım Ekren

'Ekonomi yönetimi yine aynı telden çalacak'

HAZAL ATEŞ
Bakanlardan, KDV ve prim indiriminden zamlara kadar pek çok konuda farklı açıklamalar gelmesi üzerine Koordinatör Bakan Ekren, "Ekonomi yönetimi yine aynı verileri kullanacak ve tek seslilik sağlanacak" dedi..
Merkez Bankası'nın faiz politikası, istihdamda vergi yükünün azaltılması, gelir artırıcı önlemler, vergi oranlarının düzenlenmesi, KDV indirimleri, elektrikte zam, IMF ile ilişkilerin rotası gibi spesifik konularda ekonomi orkestrası 'ayrı telden çalıyor.' Ekonomi yönetiminden birbiriyle çelişen açıklamalar gelirken, ekonominin koordinatör Bakanı Nazım Ekren ise "Son sözü benim söylediğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bakanlar, kendi tercih ve öncelikleri konusunda açıklama yapıyor" dedi. Ekonomiyi yöneten bakanlardan gelen farklı yorumlar kafaları karıştırdı. Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında karara bağlanan "makroekonomik performans göstergeleri" ile ekonomi yönetimi aynı verileri kullanacak ve böylece tek seslilik de sağlanmış olacak. Önceki gün yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda ele alınan konuları değerlendiren Bakan Nazım Ekren, Irak'a yönelik ekonomik yaptırım konusunda diplomatik, siyasi, askeri ve ekonomik tedbirler alacaklarını söyledi. Erken, Merkez Bankası'nın, operasyon durumunda yurtdışına para çıkışı yaşanırsa likidite yönetimini devreye sokacakları açıklamasına da destek verdi. İstihdamdaki bölgesel farklılıklara dikkat çeken Ekren, kadınların iş gücüne katılımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

KADIN İSTİHDAMINA TEŞVİK
Bu yapıya uygunluk için Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i görevlendirdiklerini bildiren Ekren, Çelik'in hem yasal hem de idari tedbirleri içeren bir istihdam haritası için çalışma yapacağını, varılacak uzlaşma ile paketin Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi.