kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Parmak izi alınan öğrencilerden A.Ş.

Okulda parmak izi skandalı

Şirvan BEKTAŞ SABAH
İzmir Alsancak'taki Salih İşgören İlköğretim Okulu'nda bir öğrencinin parasının çalınması üzerine toplam 62 öğrencinin tek tek parmak izlerinin alınması tepki çekti..
İzmir Alsancak'taki Salih İşgören İlköğretim Okulu'nda, geçtiğimiz hafta 7-B sınıfında öğrenim gören bir öğrencinin 170 YTL parasının çalınması üzerine 7-A ve 7-D sınıf öğretmenleri, kendi sınıflarındaki toplam 62 öğrencinin tek tek parmak izlerini aldı. Kendilerine suçlu muamelesi yapılan öğrencilerin psikolojileri bozulurken, öğretmenlerin, 7-B sınıfındaki öğrencinin parasının çalınmasına rağmen iki sınıf öğretmeninin kendi sınıflarındaki öğrencilerin parmak izlerini alarak, öğrencilere gözdağı verip, baskı altına almaya çalıştıkları iddia edildi. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Ulus, 7-B sınıfından bir öğrencinin 170 YTL parasının çalınmasının ardından, 7-A ve 7-D'de eğitim gören toplam 62 öğrencinin parmak izlerinin alındığı iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler, başından geçenleri ailelerine ağlayarak anlattı. A.Ş. (12), "Öğretmenimiz sınıfta bizi suçlu gibi sıraya dizdi. Mürekkepli bir yere parmağımızı bastıktan sonra bir listede isimlerimizin bulunduğu kağıda parmak izimizi bastırdı. Sonra eğer herhangi bir hırsızlık olayı yaşanırsa parmak izlerinizi polise veririm" dedi.

AMAÇ GÖZDAĞI VERMEKTİ
Bugüne kadar birçok hırsızlık olayının yaşandığı iddia edilen Salih İşgören İlköğretim Okulu'nda, 17 Ekim'de 7-B sınıfında öğrenim gören bir öğrencinin 170 YTL'si çalındı. 18 Ekim'de de 7-A ve 7-D sınıf öğretmeni Resim İş Öğretmeni Perihan Olguntürk ve Matematik Öğretmeni Pelin Demirel, öğrencilerin psikolojisinin nasıl etkileneceğine aldırış etmedenden 62 öğrencinin parmak izini tek tek aldı. İki sınıf öğretmeni iddiaya göre, başka sınıfta okuyan bir öğrencinin parasının çalınmasına rağmen, kendi sınıflarındaki öğrencilere gözdağı vermek ve çocukları bu yolla baskı altına almak için bu yola başvurdular. Öğrencileri bir suçlu gibi tek tek sıraya sokan Perihan ve Pelin Öğretmen, mühür ıstampası ile öğrencilere listede bulunan isimlerinin karşısına başparmaklarının izini aldılar.