kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ZEKİLER YÖNETECEK.... İngiliz uzmana göre insanoğlu uzak bir gelecekte ‘yönetici zekiler’ ve kıt zekâlılar diye ikiye ayrılacak.

Fiziksel evrimdeki zirve 3 binli yıllarda

DIŞ HABERLER
İngiliz evrim teorisyeni: İnsan 3 binli yıllarda fiziksel olarak doruk noktasına çıkacak. Düzenli ilaç kullanmak bağışıklık sistemini çökertecek. 100 bin yıl içinde ise yöneten zekiler ile aptallar olarak da insanlık ikiye ayrılacak..
İngiltere'nin önde gelen evrim teorisyeni, insan ırkının gelecekte nasıl bir gelişim izleyeceğine ve 'torunlarımızı' bekleyen geleceğe dair çarpıcı iddialar ortaya attı. London School of Economics'te evrim teorisyeni olarak görev yapan Oliver Curry'nin hazırladığı raporda, insan ırkının 3 binli yıllarda fiziksel olarak doruk noktasına ulaşacağı belirtildi. İnsanların boyları 1.82 ile 2.10 santimetre arasında olacak. Erkeklerin yüz hatları düzgün ve simetrik; sesleri daha tok, penisleri ise daha büyük olacak. Kadınlar parlak saçlara, pürüzsüz ve kılsız bir tene, büyük gözlere ve iri göğüslere sahip olacak.

HERKES ESMER OLACAK
Curry'ye göre, insan ırkı 100 bin yıl gibi "uçuk bir gelecekte" ise iki ayrı türe ayrılacak. Bir tür çekici, zeki yöneten rolünü üstlenirken diğerleri çirkin ve aptal yaratıklar olacak. Aynı zamanda ırklara dayalı ayrımlar yok olacak, çünkü herkes tek bir makineden çıkmış gibi esmer ten rengine sahip olacak. 10 bin yıl içinde daha fazla bilgisayar ve teknolojiye bağımlı olacak ve dış görünüşü de buna bağlı olarak değişecek. Sürekli kullanılan ilaçlar bağışıklık sistemini zayıflatacak.

TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK
Raporda ayrıca, "Teknolojiye bağımlılık doğaya, dolayısıyla da hastalıklara direnme kapasitemize zarar verecek ve birbirimizle geçinebilme yeteneğimizi azaltacak. Ayrıca estetik ameliyatlarındaki dış görünüşlerimize bir homojenlik getirecek" ifadeleri de yer aldı.