kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Paksoy, ambalaj grubuna ilişkin olarak firmaların 2007'de cirosunun 600 milyon dolara ulaşacağını belirterek, "2008'de ciro yüzde 20 artacak" dedi.

'Konsorsiyumda biz de % 10'luk payla var oluruz'

ÜLKER Grubu İcra Kurulu Üyesi Cahit Paksoy, grubun Migros'un satışında küçük ortak olarak yer almayı planladığını söyledi. CNBCe'nin sorularını yanıtlayan Paksoy, Migros'un satışında bir konsorsiyum içinde yüzde 10 pay alarak bulunmak istediklerini açıkladı. 2008 yılı plan ve projelerini anlatan Paksoy, Ülker'in gündeminde otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi olduğunu söyledi. Cahit Paksoy, otoyol özelleştirilmesi ve uzun vadeli kiralanmasına da pozitif baktıklarını kaydetti.

POLİNAS'I HALKA AÇACAĞIZ
Medya sektörü ve Tekel özelleştirmesi ile net olarak ilgilenmediklerini yineleyen Paksoy, enerji sektöründe kömür ve hidroelektrik santraller üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 2008'de Ülker'in masaya yatıracağı diğer bir konu da teknoloji perakendeciliği. Ülker'e ait Hızlı Sistem şirketini geliştirmeyi incelediklerini ifade eden Paksoy, hızlı sistemin sektörde ilklerden biri olduğunu ve gerekli know-how'a sahip olduğunu belirtti. Tire-Kutsan'a kağıt üretimini de eklemek istediklerini kaydeden Paksoy, Polinas'i 2008'de halka arz etmeyi ya da şirkete stratejik ortak almayı hedeflediklerini söyledi.