kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni çıkanlar

Kerem'in ilk albümü: Agresif
Müzikle ortaokul yıllarında tanışan Ankaralı şarkıcı Kerem, 1.5 yıl süren hazırlık döneminin ardından ilk albümü 'Agresif'i piyasaya çıkardı. Kerem, yapımcılığını Baran&Kaya Production'ın üstlendiği albümde; 'Yaprak Dökümü' dizisinin 'Oğuz'u Tolga Karel ile Serdem Coşkun'un bestelerini seslendirdi. Genç şarkıcı 'Agresif' adlı ilk albümünde kendi bestesini de söyledi.

Gani Pekşen'den arşiv niteliğinde bir eser
Halk müziği sanatçısı ve akademisyen Gani Pekşen'in 'kalıcı bir arşiv' niteliğindeki solo albümü 'Küll', Kalan Müzik tarafından piyasaya çıktı. 1983 yılından beri Alevi müziği üzerine araştırmalar yapan Pekşen, 'Küll' adlı özgün çalışmasında; Malatya, Arguvan ve civar köyleri ile İstanbul'da yaşayan Arguvanlı Alevi Dede ile zakirlerin sesi ve sazından derlenmiş eserlere yer verdi.

Tasavvuf müziği tutkunlarına iki albüm
Tasavvuf müziği ezgileriyle dolu olan ve neyzen Emrah Kırtepe tarafından seslendirilen 'Light Of God' (Nur) ve Call of Heaven' (Cennetin Çağrısı) adlı iki albüm, Yavuz&Burç Plakçılık etiketiyle geçtiğimiz günlerde müzik marketlerdeki yerini aldı. 'Bülbül', 'Aşkın Aldı Benden Beni', 'Yunus', Bilmem Ne Deyim' gibi eserlerin yer aldığı albümler, tasavvuf müziği tutkunlarını keyifli bir yolculuğa çıkaracak.
Haberin fotoğrafları