kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Giorgio Armani Oscar de la Renta

İnek sütünden tişört ve soyalı kazak devri

Ekolojik tarım, organik beslenme, doğal hayat trendleri, moda dünyasını da etkisi altına aldı! Hollywood ünlülerinin de desteklediği 'çevreci yeşil akım'a uygun üretilen giysiler arasında; inek sütünden tişört, ısırgan otundan pantolon ya da soya fasulyesinden kazaklar yer alıyor..
Organik yaşam, hayatımıza hızla girdi. Öyle ki; organik besinler tüketiyor, bitkilerden üretilmiş çarşaflarda yatıyoruz. Hayatımızın merkezinde bulunan pamuğun masum olmadığının anlaşılmasıyla da; moda dünyasında bambu, kayın ve soya kullanılarak hazırlanan tasarımlar öne çıkmaya başladı. Artık ünlü tasarımcılar çevreye duyarlı ürünler tasarlıyor, dünya devi markalar tamamen organik giysiler üretiyorlar. Tüm dünyada hızla büyüyen bu 'çevreci yeşil akım'ı Hollywood ünlüleri de destekliyor.

Tişörtüm bambu kamışından!
Bundan birkaç yıl öncesine kadar çoğumuzun adını bile duymadığı ekolojik kumaşlardan üretilen ürünler, şimdi gardıroplarımızda baş köşeyi aldı. Bambu kamışı, kayın ağacı ve soyadan elde edilen ipliklerle hazırlanan kıyafetler, Paris, New York gibi moda haftalarında da büyük ilgi görüyor. American Apparel tişört firmasından Dov Charney, pamuğu 'giysilerin nikotini' olarak tanımlıyor. Çünkü organik olmayan pamuğun ekiminde kullanılan böcek ilaçları, toprağı ve suyu kirletmekle kalmıyor; her yıl binlerce pamuk işçisinin ölümüne de sebep oluyor. Bu yüzden de dünyada birçok marka koleksiyonlarında yeni kumaşlara yer veriyor. Dünya modasına yön veren büyük markalar ve çevre bilincini bir yaşam felsefesine dönüştürmüş olan moda tasarımcıları, 'yeşil akım' adı verilen bu ekolojik trendin öncülüğünü yapıyorlar. (Hülya dergisi)