kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Filmin başrol oyuncusu Dikinciler, Yunanlı sanatçı Morfula Anastasiou ile bir araya geldi.

Komşu 'Mavi Gözlü Dev'i ayakta alkışladı

Stelyo BERBERAK?S / ATİNA
Biket İlhan'ın yönettiği, başrolünü Yetkin Dikinciler'in oynadığı Nazım Hikmet'in hapishane yıllarını anlatan film, Yunanistan'ın başkentindeki 'Sinefil Sinema Festivali'nde büyük ilgi gördü..
Ünlü şair 'Nazım Hikmet'in ilk Atina ziyareti, Yunanistan'da büyük ilgi gördü. Yunan gazeteleri, radyo ve TV kanalları bu ziyarete geniş yer ayırdı... Tabii ki Nazım Hikmet'in filminden, 'Mavi Gözlü Dev'den söz ediyoruz. Yönetmen Biket İlhan'ın, Nazım Hikmet'in hapishane yıllarını beyaz perdeye aktardığı film, davet edildiği Atina'nın 'Sinefil Sinema Festivali'nde ayakta alkışlandı. "Mavi Gözlü Dev" filmini izleyen Yunan seyirciler de, filmde Nazım Hikmet'i canlandıran oyuncu Yetkin Dikinciler'in ünlü şairin gençliğine benzerliği karşısında şaşırdı. Ancak Yetkin Dikinciler de Yunanistan'da pek yabancı sayılmaz. Yunanlı ünlü tiyatro yönetmeni Thodoros Terzopulos'un günümüze uyarladığı antik Yunan eserlerinde başrol oyuncusu Herkül'ü canlandıran Dikinciler, ünlü sinema yönetmeni Nikos Perakis'in son filminde de başrol oynadı. Dikinciler'in bir başka antik eserde Prometheus'u canlandırmak için teklifler aldığı ifade ediliyor. Dikinciler, kültürler arasında savaş olmadığını ve Nazım Hikmet'in inancı olan halkların kardeşliğine kendisinin de yürekten inandığını söyledi.

DURU DA VARDI
Filmin Atina'daki gösterimini izleyenler arasında Nükhet Duru da vardı. Yeni albümü için Atina'da olan Duru, galaya hayranı Yunanlı sanatçı Morfula Anastasiou ile geldi.
Haberin fotoğrafları