kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Müjde bu işte!..

VALLA bir bölümünü izleyebildim ancak, Haydi Gel Bizimle Ol, hoş bir program olacak.. Bir nevi Yaşamdan Dakikalar.. İki fark var. Burada dört ev sahibi de kadın. Her hafta aralarına bir erkek alacaklar.
Maçın devre arasında fırsat bulup tam da açtığımda, Müjde Ar'ın Türkçe sözlüklere girecek deyişi ile karşılaştım. "Gazozunu açmak.."
Cem Yılmaz anında farkına varıp "Yeni bir deyiş kazandık" dedi zaten..
Kıyamet koptu.. Türkiye bir haftadır bu lafı konuşuyor.
Müjde işte bu.. Onu tanıyanlar, ne demek istediğini tartışmaz bile. Laf yerine çoktan vardı.
Müjde şimdi "Yok canım, ne alakası var. Bedri benim Uludağ Gazozumu açtı" diyor.. Ne yapacaktı peki?.. "RTÜK başımıza üşüşsün, programa da bana da yasak koysun" mu diyecekti yani..
Pınar Kür çok çok iyi seçim.. Onunla 40 seneler falan önce, Ankara Kolej Tiyatrosu, Bozkurt Kuruç'un yönetiminde, nur içinde yatsın öğrenci Esen Ünür'ün (Kız da Belkis Torfilli miydi, ne?..) başrolünü oynadığı "İki Başlı Adam'ın Tek Eli" adlı oyunun provalarında tanışmıştım. Gencecik bir yazardı Pınar. O da sanırım ilk oyunu.. "Dön arkanı çekiyim" diyordu Esen açılış cümlesinde. Kız arkasını dönüyor, Esen de tuvaletin fermuarını çekiyordu..
Bir daha rastlaşmadık, ama izledim. Çok dolu dolu bir kadındır.
Aysun Kayacı harika bir seçim. Dünya tatlısı bir biblo olarak ekranı süslüyor. O bile yeter.. Ama Aysun'un sandıkları Aysun olmadığını izleyenler yakında görecek. O da dolu kızlardandır, az biraz konuşmuşluğum var, sohbetini ve düzeyini bilirim.
Çiğdem Anad'ı tartışmam bile..
Biraz oturmaya ihtiyaçları var o kadar. Bu program tutar..
Başta Sevgili Sina, (Koloğlu) eleştirmenler, kanalların benzer programları ayni saate koymalarından şikâyetçi.. Beyaz, adını da NTV'den alıp götürdüğü programla CNN Türk'e taşındı ya.. Niye iki program birbirine yediriliyormuş?..
İkisini birden izlemek, ikisini de yazmak zorunda olan eleştirmenler için zor. Ama televizyon savaşı bu..
Geceyi kazanmak için onun en kuvvetli olduğu saate, sen de en kuvvetli olduğun benzer programı koyacaksın.. Yani senin sohbetin, senin belgeselin, senin dizin, onunkinden iyi olacak ki seyirci sende kalsın.
Haber saatleri niye her kanalda ayni, peki?.. Niye kanallar ana haberlerini saat altıda başlayıp, 12'ye kadar birbiri ardına dizmiyorlar, haber meraklısı seyircisi hepsini kolayca izlese olmaz mı?.. Gülmeyin. Mantık bu..