kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hindistan, Türkiye olur mu?..

Gazeteye gelirken kafamda bir yığın konu var, yazacak.. Elimde de, International Herald Tribune.. Okurken gülmeye başladım.. "Tamam" dedim, "Bunu okurlarıma nakletmem lazım.."
Efendim konu Hindistan.. Hindistan'ın doğu sahillerinde, denizden 48 kilometre açıkta bir dev ada devlet var. Sri Lanka .. Yani görüntü Türkiye ile Kıbrıs gibi de, onlar biraz daha büyük, alan olarak tabii.. Efendim bu Sri Lanka ile Hindistan arasındaki denizin altında iki karayı bağlayan bir dağ sırtı var.. Ama suyun hemen altında.. Bu yüzden gemilerin geçişini engelliyor. Hindistan'ın doğusundan kalkan bir gemi, batı sahiline gitmek için Sri Lanka'nın etrafından dolaşmak zorunda kalıyor. Bu da yolu 24 saat uzatıyor..
Gözünüzde canlansın diye söylüyorum. Türkiye ile Kıbrıs arasında suyun hemen altında bir kayalık sıra dağ mesela.. Bu yüzden Mersin'den kalkan gemi, Kıbrıs'ın altından dolaşarak Antalya'ya gitmek zorunda..
Olur mu?..
Hindistan'daki iktidar koalisyonu Kongre ve Komünist hükümet bir proje hazırlıyor.. Doğu'nun Süveyş'i diyorlar.. Hemen deniz altındaki dağ sırtından bir kanal açacaklar.
Gemiler buradan geçecekler, Sri Lanka'yı dolaşmadan, yol 24 saat kısalacak..
İyi mi?..
Değil!.. Kıyamet kopuyor.. Muhalefetteki Janata Partisi kıyameti koparıyor..
"Ben bu köprüyü deldirmem de deldirmem!.."
Köprü, lafın gelişi değil..
Janata liderleri, Hindistan ile Sri Lanka arasındaki bu su altı olayının bir dağ değil, köprü kalıntısı olduğunu iddia ediyorlar.
Hindu Tanrısı Ram'ın karısını Lanka Adasındaki Şeytan Kral Ravana kaçırmış. Tanrı Ram karısını geri getirebilmek için emrindeki Maymunlar Ordusuna Hindistan'ı, Lanka'ya bağlayan bir köprü inşa ettirmiştir. Sonra o Maymunlar Ordusuyla köprüden geçip, karısını almış, geri getirmiş.
Mevcut kayalıklar bu Kutsal Köprünün kalıntıları olduğundan, ona kimse dokunamazmış..
Olay Yüksek Mahkeme'ye gitmiş.. Mahkeme "Halkın çok sevdiği Ramayana Efsanesinde anlatılan Hindu Tanrısı Ram'ın hayatı tarihsel bir gerçek olarak kabul edilemez" deyince, Janatacılar ayağa kalkmışlar..
Muhalefet partisinin bir lideri "Bu proje zaten Hindu halkının inançlarına kökten darbe vurmak, Hint Tarihini tahrip etmek için hazırlandı" diye gürlemiş.. "Yüksek Mahkeme'nin 'Tanrı Ram yaşamamıştır. Ramayana Efsanesinin tarihsel değeri yoktur' kararı, sahte laik Kongre Partisi'nin sadist laikliğe dönmesi, dejenere olmasıdır. Bu karar, milyonlarca Hintlinin kutsal inançlarını küçük görmek, aşağılamak, inanca saygı göstermemektir."
Bir başka Janata Lideri "Bir İtalyan Ram'dan ne anlar" diye halkı tahrik etmiş. İğnelediği Kongre Partisi Lideri Sonia Gandhi.. İtalya doğumlu..
Denizaltı köprüsünün başladığı sahil eyaleti Tamil Nadu'nun başbakanı ve Kongre Partisi'nin destekçisi M. Karunanidhi "Ram?.. Kim bu Ram?. Hangi mühendislik fakültesinden mezun olmuş da bu köprüyü yapmış?. Bunların kanıtı var mı" deyiverince, Janata iyice kıyameti koparmış..
Dünya Hindu Konseyi Başkanı Ram Vilas Vedanti "Bana Karunanidhi'nin kellesini getirene ağırlığınca altın veririm" diye bildiri yayınlamış..
Protesto gösterileri sokağa dökülünce çatışmalar başlamış. İki kişi ölmüş..
Ve Kongre Partisi projeyi alelacele geri çekmiş. Adalet Bakanı "Ram bizim inanç sistemimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Kalbimizden söküp atılamaz" demiş televizyona çıkıp.
Peki niye birden alevlenmiş bu dincilaik kıyamet?..
India Today gazetesinin kıdemli baş yazarına göre "Janata, Tanrı Ram'dan söz etmeye başladıysa, bilin ki yakında seçim var demektir!.."
İktidardaki koalisyonun küçük ortağı Komünistler, Amerika ile yapılan Nükleer anlaşmayı protesto ettiler. Koalisyon çözülebilir. O zaman da sandıklar erkenden kurulur. Yani ülke gerçekten seçim havasında.. Seçimde oyları götürmenin yolu da, din!..
Hindistan'da da!..