kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ordu karışmamalı'

* Gül'den ne bekliyorsunuz?
Bütün Türk halkının Cumhurbaşkanı olmasını bekliyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin duygularını ve endişelerini dikkate almalıdır. O da bütün Türklerin Cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi. Onu tanıyorum. Olacağından eminim. Ayrıca, Türkiye'yle Avrupa arasındaki ön yargıları ortadan kaldırmak için siyasi otoritesini kullanmasını, Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayacak doğru kişi olduğuna ilişkin Avrupalılara gerçekten güven vermesini bekliyoruz. Kişisel tutum ve güvenle Türkiye'yi Avrupa'ya götüren doğru kişi olmalıdır. Öncelikle insanları ikna etmek gerekir. Eğer inancınız yoksa insanları ikna edemezsiniz. Türkiye'yi Avrupa'ya bağlar ve bütün Türklerin Cumhurbaşkanı olursa, Türkiye'yi bir çeşit Malezya yapmaya çalışacağını düşünemem.

* AİHM'ye dava açan Hayrünnisa Hanım, "First Lady" olarak geliyor. Neler hissediyorsunuz?
Memnuniyetle ağırlayacağız. Önemli olan insanların davranışlarıdır. Bakın ben Katolikim. Kiliseye de gitmeyi severim. Ama bu benim kişisel hayatımdır.

* Cumhurbaşkanının türbanlı eşini Ordu hâlâ içine sindiremedi.
Onların bileceği bir şey. Siyasetin dışında kaldıkları sürece önemli değil. Ama eğer müdahale ederlerse, Avrupa Konseyi'nde ve AB'de şiddetle karşı çıkanlar olacaktır. Bunu bilmeleri gerekiyor. Sakın siyasete karışmasınlar.