kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Üç bakanın ziyaretinde olağanüstü güvenlik alındı. Köyü çevreleyen dağ ve tepelere Şırnak İl Jandarma ve Sınır Tümeni'ne bağlı komandolar yerleştirildi.

Erdoğan, Paşa'ya Şırnak'ı sordu

Bülent AYDEMİR/ANKARA Zülfikar Ali AYDIN-Güngör KA
Başbakan, Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Taşdelen'i konuta davet ederek Şırnak'taki saldırı ve operasyonlarla ilgili bilgi aldı. Bakanlar da katliamın olduğu Beşağaç köyünü ziyaret etti..
Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta 12 kişinin katledildiği terör saldırısıyla ilgili olarak Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdelen'den brifing aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hain saldırının yaşandığı gün New York'taydı. ABD'den döner dönmez daha ayrıntılı bilgi alan Erdoğan, dün Başbakanlık binasında programında bulunmamasına rağmen Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdelen ile görüştü. Erdoğan, saat 15.00'teki görüşmede, saldırı ve PKK'ya yönelik operasyonlar hakkında bilgi aldı. Görüşmede Irak ile imzalanan terörle mücadele anlaşmasına ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.

İSA'YA ÇOK İYİ BAKMAMIZ LAZIM
Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Ekonomi'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Beytüşşebap Beşağaç Köyü'nü ziyaret etti. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı köyde üç bakan ölenlerin yakınları, eşleri ve çocuklarıyla buluştu. Kucağında yetim kalan çocuğunu taşıyan öldürülen Orhan Acer'in eşi Hazal Acer, Atalay'a çocuklarını göstererek, "Üç çocuğum yetim kaldı. Şimdi bunlara kim bakacak?" diye gözyaşı döktü. Bakan Atalay üç yaşındaki İsa Ecer'i kucağına aldı. Bakan Eker'e dönen Atalay, "İsa'ya çok iyi bakmamız lazım. Onlar artık bizim sorumluluğumuzda" dedi. Eşlerini kaybeden ve geride 8 yetim çocukla kalan Gülbahar Ateş de feryat ederek bakanlardan destek istedi. Bakanların ölenlerin yakınlarıyla kucaklaşırken duygulandıkları görüldü. Her türlü maddi ve manevi yardım yapılacağını söyleyen Atalay'a korucular, "Bize silah ve korucu kadrosu verin" talebi iletti.
Haberin fotoğrafları