kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Gül ve Erdoğan Bush'u arayacak
TÜM
girişimlere rağmen sözde Ermeni soykırımı tasarısının ABD Kongresi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nin gündemine alınması, Ankara'yı alarma geçirdi. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı tasarının engellenmesi için her türlü diplomatik girişimi başlatmak üzere harekete geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan, tasarının engellenmesi için ABD ve diğer ülkeler nezdinde girişimlere başlayacak. ABD Başkanı George Bush ile telefon görüşmesi yapılacak. Kaynaklar, Bush ile görüşmenin hem Gül, hem Erdoğan tarafından yapılabileceğini belirtti.

Babacan BM'de Oskanyan ile görüştü
DIŞİŞLERİ
Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan dün BM'de Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile bir araya geldi. "İlk tanışma" niteliğinde ve olumlu bir havada geçen toplantıda Babacan'ın "Her zaman diyaloğa açığız" mesajı verdiği Oskanyan da seçim sonuçlarından dolayı Türk hükümetini kutladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Babacan görüşmede ABD Kongresi'ndeki sözde Ermeni Soykırımı tasarısını gündeme getirdi. Babacan'ın tarihçilerin yerine parlamentolarda siyasetçilerin oylamalarıyla tarih yazılamayacağını belirttiği ve Türkiye'nin 2005'te Ermenistan'a yaptığı Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerisini hatırlattığı öğrenildi. Bu arada planlanandan uzun süren ve yaklaşık bir saat devam eden görüşmenin sonuna doğru Babacan'ın, Türkiye'nin restore ettiği Van'daki Akdamar Kilisesi'nin fotoğrafını gösterdiği görüldü.

Claudia Roth'tan Büyükanıt tepkisi
ALMAN
Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, DTP'yi kasdederek, "Teröristlere kardeşimiz diyenler var. Bunun hukuk içinde çözülmesi lazım" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a tepki gösterdi. Roth şöyle dedi: "Demokratik yollarla seçilmiş olan politikacıları Meclis'ten kovma girişiminde bulunduğunu görüyorum. Parlamentonun açıldığı bir günde böylesine ifadelerde bulunmak, hiçbir şekilde amaca hizmet etmeyecektir. PKK ile DTP'yi aynı kefeye koymaktan vazgeçmeliyiz."