kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınların durumu izleniyor

ANKA
Avrupa Birliği'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn "Kadın erkek eşitliği de, AB için anahtar prensiplerden biridir" dedi..
AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) AKP iktidarında kadınlara baskı uygulanıp uygulanmadığına ilişkin soruya, Türkiye'de kadınların durumunu çeşitli kaynakların raporlarından izlediklerini belirterek yanıt verdi. AP sağ kanat milletvekillerinden Frank Vanhecke, verdiği yazılı soru önergesinde Alman Weltonline internet sitesindeki "Erdoğan'ın iktidara gelmesinden bu yana kadınlar güçlüklerle karşılaşıyorlar" başlıklı haberden yola çıkarak Komisyon'un çalışmalarını sordu. Rehn ise, verdiği yanıtta, "Kadın haklarına saygı Avrupa değerlerinin temel unsurudur. Ayrıca Mart 2006'da kabul edilen kadın-erkek eşitliğiyle ilgili Yol Haritası'nda hatırlatıldığı gibi kadınlar ve erkekler arasındaki eşitlik, Avrupa Birliği'nde anahtar prensiptir" dedi. Bu değerlerin onları kabul eden ülkelerle birlikte yakın bir şekilde izlendiğini kaydeden Olli Rehn "İzlemenin bir parçası olarak Komisyon, Türkçe yayınlanan ve uluslararası hükümet dışı kuruluşların raporları dahil değişik bilgi kaynaklarından yararlanmaktadır" dedi.

RAPORDA YER ALACAK
Rehn, kadınların işgücü piyasasına katılmaları, fırsat eşitliği ve ayrımcılık karşıtı politikalarla ilgili gelişmelerin, diğerlerinin yanı sıra cinsiyet bazında da yıllık komisyon ilerleme raporlarında ele alındığını belirtti. Konuya kasım ayındaki ilerleme raporunda yer verileceğini söyledi.