kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de 2 yerde bomba patladı: 1 ölü, 11 yaralı

Tolga TEKİN-Neşet DİŞKAYA-Başak ATİLLA-Kadir KEMAL
Şirinyer ilçesindeki ilk patlamada bir temizlik işçisinin kolu ve bacağı koptu. İkinci patlama 22 yaşındaki Eraslan'ın ölümüne neden oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İzmir'de 2 yerde bomba patladı: 1 ölü, 11 yaralı
İzmir'in Buca ilçesindeki Şirinyer'de, dün 2 ayrı bomba patladı. Olaylarda 1 kişi ölürken, bir kolu ve bir bacağı kopan bir temizlik işçisi ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Dün sabah saat 07.50 sıralarında meydana gelen ilk olayda, taşeron olarak belediyenin temizlik işini yapan bir şirkette çalışan Mustafa Özşefik (42), her sabah olduğu gibi kaldırımları süpürmeye başladı. Birçok öğrencinin otobüs beklediği Şirinyer Parkı'nın önündeki otobüs durağının çevresini süpüren Özşefik, parkın merdivenlerine geldiğinde siyah bir poşet gördü. Poşeti elindeki süpürgeyle teneke küreğine süpüren Özşefik, ardından küreği çöp bidonuna boşaltmak istedi.

KOLU BULUNAMADI
Bu sırada korkunç bir patlama oldu. Patlamanın etkisiyle sağ kolu ve sol bacağı kopan Özşefik ağır yaralandı. Hemen ameliyata alınan Özşefik'in sağ kolu koptuğu ortaya çıkınca arkadaşları olay yerine gidip parçaları aradı. Ancak talihsiz işçinin kolu bulunamadı. Olay yerinden geçen Metin Bayaz (41) da yaralandı. Bu olaydan 3.5 saat sonra ilk patlamanın olduğu yere 100 metre mesafede ikinci bir patlama daha oldu. Saat 11.15'te meydana gelen olayda, cadde üzerinde Milli Piyango bayiliği yapan Nihat Gündoğdu (49), tezgâhını açmak istediği yerde bir mobilet gördü. Halı mağazasında çalışan Atilla Eraslan'ın yardımıyl abisikleti alıp birkaç adım attıktan sonra patlama oldu. Mobiletin selesine konulan bombanın patlaması sonucu kısa bir süre önce askerden gelen ve evlilik hazırlıkları yapan Atilla Eraslan öldü, Nihat Gündoğdu ise yaralandı. Ayrıca çevrede bulunan Arif Abay (25), Cemal Özdemir (50), Muammer Sağır, Mehmet Oktay (75), Fatma Ercan (45), G.T. (13), B.D. (6) ve Rezzak Çetin yaralandılar. Bu arada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Atilla Eraslan'ın aiesinin Buca ilçesindeki evini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.
Haberin fotoğrafları