kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sanığın dosyası 'devlet sırrı' diye imha edildi

Veli SARIBOĞA - İSTANBUL
Erhan Tuncel'in dosyasını isteyen müdahil avukatların talebi, 'Devlet sırrı olduğu için imha edildi' gerekçesiyle reddedildi..
Polis muhbiri Erhan Tuncel'in dosyasını mahkemeden isteyen Dink ailesi avukatlarının talebinin, "Devlet sırrı olduğu için imha edildi" denilerek reddedildiği ortaya çıktı. Dink ailesinin avukatları, önceki gün yapılan ikinci duruşmada Tuncel'e ilişkin İstihbarat Daire Başkanlığı'nda bulunan ve bir örneği İstanbul Başsavcılığı'nca incelendikten sonra imha edilen kayıtları talep etti. Ancak mahkeme, devlet sırrı olduğu gerekçesiyle kayıtların imha edildiğini belirterek, talebi reddetti. Mahkeme, ilk duruşmada, emanette ve dosyada bulunan tüm elektronik kayıtların ve kayıtların birer örneklerinin müdahil avukatlarına verilmesini kararlaştırmıştı.

"USUL YASA'SINA AYKIRI''
Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan, durumun bir hukuk skandalı olduğunu belirterek, "Mahkeme dosyanın imha edildiğini ve gizli olduğu gerekçesiyle, talebimizi reddetti. Bu, Usul Yasası'na aykırıdır" dedi. Bu arada suikasti bildiği Tuncel'le yaptığı telefon görüşmelerinde ortaya çıkan polis memuru Muhittin Zenit hakkında soruşturma açılması talebi de reddedildi. Zenit'in, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in yanına atandığı öğrenilirken, telefon kaydını haber yapanlar hakkında ise soruşturma başlatıldı.
Haberin fotoğrafları