kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baba ikna oldu Meryem okulda

Ufuk TEKİN ADANA
Hiç okula gitmeyen Meryem'i babası kocaya vermeye kararlıydı. Yetkililer ikna edemeyince devreye SABAH girdi. Baba, "Tamam" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baba ikna oldu Meryem okulda
Ajansların dün sabah Türkiye'nin dört bir yanından geçtiği haberlerden biri, kısa sürede SABAH gazetesinde günün haberi haline geliverdi. Anadolu Ajansı'nın haberi, babasından okula gitme izni alamayan 16 yaşındaki Adanalı Meryem Kaplan'ın hikayesini anlatıyordu. Adana Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu'nun Müdürü Bahri Bahadır, ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyası kapsamında Meryem'in babasının kapısını çalmış, ama 7 çocuk babası bakkal Osman Kaplan'dan olumsuz yanıt almıştı. Baba, Meryem'i okula göndermeyeceğini, kocaya vereceğini, bir akrabasıyla evlendireceğini söylüyordu. Babası ile okul müdürünün konuşmalarını heyecanla kapı aralığından izleyen Meryem Kaplan, kampanya görevlilerine, "Ben hiç okul görmedim, önlük giymedim, okumak en büyük hayalim'' demişti. Anadolu Ajansı'nın haberini tartışan muhabirler, Meryem'in babasının kapısını bir kez de SABAH'ın çalmasına karar verdiler.

UFUK KAPIYI ÇALDI
Görev SABAH'ın Adana muhabiri Ufuk Tekin'e verildi. Tekin, Meryem'in evine "Kızlar Okula Komisyonu" üyesi Müdür Bahadır ve Muhtar Mehmet Erdoğan'la gitmeye karar verdi. Baba Osman Kaplan, SABAH muhabirine ve yanındakilere konuksever davrandı ama kızı Meryem konusunda Nuh dedi, Peygamber demedi. "Onu kocaya vereceğim" diyordu da, başka bir şey demiyordu. Muhtar Mehmet Erdoğan, babanın dini kaygılarla kızını okula göndermediğini düşünerek, "Bak Başbakanımız da dindar bir insan ama iki kızı Amerika'da okuyor" dedi. SABAH muhabiri Ufuk Tekin, "Osman amca, tansiyon hastasısın, kızın doktor olup sana baksa, evine ekmek getirse kötü mü olur?" diye sordu. Babanın "Hayır"ları yavaş yavaş yumuşadı ve nihayet ağzından "tamam" kelimesi döküldü.