kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kent, "Bu akşam kendi vatanımda, size seslenmekten ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

'Gelişmekte olan ülkelerin talebi büyümeyi körükler'

Coca Cola'nın COO'su Kent, dünyanın resesyona gireceği görüşüne katılmadığını söyleyerek, 'Gelişen ülke talebi ekonomiyi körükler' dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Gelişmekte olan ülkelerin talebi büyümeyi körükler'
The Coca Cola Company'nin Başkanı ve COO'su (Chief Operating Officer) Muhtar Kent, dünya ekonomisinin resesyon sürecine gireceği görüşüne katılmadığını söyleyerek, "Gelişmekte olan ülkelerde öyle güçlü bir talep var ki, tüm dünya ekonomisini körükler" dedi. ABD'de de ciddi bir ekonomik durgunluk olmayacağına inandığını belirten Kent, FED'in faiz indirimlerinin bu yönde yardımcı etken olacağını ifade etti. Sabancı Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Central and East European Management Development Association (CEEMAN) konferansı için İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede konuşan Muhtar Kent, küreselleşme ve liderlik hakkındaki görüşlerini de dile getirdi. Küreselleşmenin daha önce yaşanmış hiçbir sürece benzemediğini kaydeden Kent, bunun nedeninin 'görülmemiş bir hızla yayılabilme' olduğunu söyledi.

NEFES KESİCİ BÜYÜME
Kent, hayatın her alanının katlanarak nefes kesici bir büyüme yaşadığını anlatarak, "Örneğin ilk kısa mesaj 1992'de atılmıştı. Bugün bir günde atılan kısa mesaj sayısı dünya nüfusunu aşıyor. Sadece bu yıl üretilen yeni bilginin miktarı geçmiş 5.000 yılın toplamının daha fazla olacak" dedi. Bu şartlar altında küreselleşmenin olumlu ya da olumsuz olarak nitelenmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kent, şöyle konuştu: "Küreselleşmeyi olumlu bir güce çevirmek insanların elinde. Sürdürülebilir ve çevreye, insana duyarlı bir büyüme sağlamak gerek. Bu amaç için hem hükümet hem de sivil toplum kuruluşlarına önemli rol düşüyor." İş dünyası ile akademinin işbirliğinin şart olduğunun da altını çizen Kent, şunları söyledi: "Öğrencileri sınıflardan çıkarıp gerçek dünyanın rekabet şartlarını göstermek gerek. Bu sadece stajlarla mümkün olmaz. İş, müfredatın bir parçası haline gelmeli. Bugüne kadar çok da iyi başarılamayan iş dünyası-akademi işbirliği bu amacı gerçekleştirmek için çalışmalı."