kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

HSBC'de mojito partileri

SİNAN ÖZEDİNCİK
HSBC, personeli için ücretsiz olarak spordan sinemasına, hatta sergisine kadar bedava sosyo-kültürel etkinlikler düzenliyor. Üstelik binada çalışana özel Buz Bar bile bulunuyor..
HSBC Bank, 2003'teki bombalı saldırının ardından Zincirlikuyu'dan Maslak'a taşınmıştı. Ancak yıllar geçti ve büyüdükçe binaya sığamaz oldular. Bir süre önce de 450 personel, Esentepe'deki yeni binaya taşındı ve burada çalışmaya başladı. Ancak bu binadaki çalışma ortamı diğerlerinden çok farklı. Çalışanlarının yaş ortalaması 30 olan banka, personeli için bugüne kadar yapılmayanı yaptı. "Çalışılan en iyi yer olmak, insanları mutlu etmekten geçer." prensibiyle, eylül itibariyle, sadece onlara özel sosyal hayat imkânları yarattı. Şöyle ki, HSBC Esentepe'de Buz Bar&Restaurant var. Buz, Lal Dedeoğlu ile Ender Saral'ın işlettiği, son yılların en iddialı mekanlarından biri. Mekân, sabah 08.00'de açılıyor, akşam 20.00'de kapanıyor. Ve bu mekândan sadece çalışanlar ve misafirleri yararlanıyor. Üstelik çalışanlar için ayda bir mojito (Küba'nın ulusal nitelik kazanmış alkollü kokteyli) partileri de düzenleniyor. Fiyatlar ise bedava denebilecek kadar düşük. Nişantaşı'ndaki Buz Bar'ın üçte biri oranında. Bu durumdan çalışanlar da işletenler de çok mutlu. Ancak sadece bu kadar değil.


HSBC Kurumsal İletişim Grup Başkanı Ömer Kayalıoğlu, "Biraz daha çalışanların yaşam kültürlerine katkısı olacak, klasik bankacılığın dışında, mutlu olacakları bir ortam yaratmak istedik. Öncelikle işin boğaz kısmıyla ilgilenmek gerekiyordu. Arkadaşlarımız Buz Bar ile anlaşma yaptı. Sonra da diğer etkinlikler hayata geçirildi" dedi.
Haberin fotoğrafları