kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Binali Yıldırım

"Başbakan vergi inecek demişse gereğini yaparız"

Olcay AYDİLEK / ANKARA
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, iletişimdeki vergi yükünün azaltılacağı yönündeki sözünü anımsatarak, "Başbakan, yüksek iletişim vergilerinin düşeceğini ifade ettiyse Ulaştırma Bakanı ve Maliye Bakanı'na ne düşer?" diyerek, vergilerin düşeceği mesajını verdi. Bakan Yıldırım, önceki gün iftarda bir araya geldiği gazetecilere, ulaştırma ve haberleşme sektörüne ilişkin şu mesajları verdi:

* VERGİ İNDİRİ- Mİ: Haberleşme ve iletişim üzerindeki vergiyi, yakın zamanda ele alacağız. Başbakan'ın beyanatı var, 'indireceğiz' diyor. Başbakan'ın sözleri çıkış noktasıdır. Başbakan bunu ifade ettiyse Ulaştırma Bakanı ve Maliye Bakanı'na ne düşer?

* MALİYE'DEN ALACAĞIZ: (Maliye Bakanlığı'nın bu konuya sıcak bakmadığı, hesap kitap işlemlerinin sürdüğünün anımsatılması üzerine) Alacağız. Merak etmeyin onu da halledeceğiz. Onların, hesabı-kitabı bitmez. Asli işleri hesap-kitap.

* ÖNCE ALO, SONRA ÜÇÜNCÜ NESİL: Bu konuda 3 önemli husus var. Birincisi, mobil haberleşme hizmetlerinin yurdun her köşesinde dengeli biçimde yayılması. Seçim döneminde buna şahit oldum. Ankara'nın doğusunda kapsama problemleri var. Bunun mutlaka giderilmesi lazım. 2'nci neslin 2'nci safhası GPRS, 3'üncü safhası ise EDGE. Bırakın GPRS'i, EDGE'i, ses yok. Önce, 'alo' deyince memleketin her köşesinden ses gelsin. Bu birinci önceliğimiz.

* ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ GELİYOR: Karayolları Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a üçüncü köprü dahil bazı projelerini üstlenen bölge müdürlüğünden cumartesi (dün) günü brifing alacağım. Üçüncü köprünün yapımı gündemimizde. Bu ve diğer büyük projeleri kamu kaynağı yerine alternatif finansman modelleri ile gerçekleştireceğiz.