kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çizgi film kahramanı halka tasarrufu öğretecek

Olcay AYDİLEK ANKARA
Bakan Hilmi Güler'in isteğiyle enerji verimliliğini özendirmek için başlatılan EN-VER projesinin çizgi karakterine SABAH ulaştı. Çok yakında EN-VER, TV'lerde, stadyumlarda boy gösterecek..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, enerji tasarrufunu özendirmek üzere geliştirdiği ve "çocuğum gibi'' dediği 'ENVER' ortaya çıktı. 15 Ekim 2007-31 Aralık 2008 arasında yürütülecek enerji tasarrufu projesinin lokomotifi olan 'EN-VER' çizgi karakteriyle milyarlarca dolarlık israfın önüne geçilmesi hedefleniyor. SABAH, Bakan Hilmi Güler'in "Enerji verimliliği çalışması başlattık. Kısaltmasını da EN-VER yaptık' açıklamasının ardından tüm medyanın peşine düştüğü EN-VER'e ulaştı. Çizgi karakter EN-VER, yana doğru yatık kırmızı renkli şapkası, muzip bakışları ve sempatikliğiyle 2008'de enerji sektörüne damgasını vuracak. Enerji Bakanlığı'nın büyük önem verdiği enerji verimliliği projesinin lokomotifini oluşturacak olan 'EN-VER' karakteri, çok kısa süre içinde televizyonlarda, gazetelerde, okullarda, stadyumlarda, alışveriş merkezlerinde, kısacası kalabalıkların bulunduğu her yerde boy göstermeye başlayacak. Enerji Bakanlığı yetkilileri, EN-VER projesini 15 Ekim 2007 ile 31 Aralık 2008 arasında yoğun bir kampanyayla duyuracaklarını kaydetti. Yetkililer, projenin sağlayacağı tasarruf ve bunun ekonomiye katkısına ilişkin soruyu, "Projeyle; evde, işyerinde ulaşımda enerji israfını önlemeyi amaçlıyoruz. Bu konuda tüketicileri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu alanda alınacak mesafe sonunda sağlanacak yüzde 1'lik tasarrufun ekonomiye katkısı tam 2-2.5 milyar dolar" dedi.

BİLETDE DE YER ALACAK
Enerji Bakanlığı, kampanya kapsamında Milli Piyango İdaresi ile de bir anlaşma yaptı. 9 Ocak 2008'de piyasaya sürülecek biletleri de EN-VER tiplemesi süsleyecek. 'EN-VER', biletlerden "Geleceğinize de bir şans tanıyın. Enerjinizi boşa harcamayın" sloganıyla seslenecek. Yetkililer, biletler için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ENVER'in yer aldığı çizimlerin Milli Piyango İdaresi'ne teslim edildiğini anlattı.
Haberin fotoğrafları