kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ercüment Alptekin

'Alışveriş merkezi yatırımcısı varoşlara giderse kazanacak'

MENEKŞE ATASELİM
Portföyünde 25 alışveriş merkezi projesi bulunan Alkaş Danışmanlık'ın genel müdürü Alptekin, "Bu işten para kazanmak isteyenin artık C ve D gelir grubunu da görmesi gerek" dedi..
Profilo, İstinye Park, Prestij Mall ve KoruPark gibi alışveriş merkezlerinin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde projeye hizmet veren danışmanlık şirketi Alkaş'ın genel müdürü Ercüment Alptekin, plansız çalışan alışveriş merkezi yatırımcılarını eleştirdi. Piyasanın ciddi bir tıkanıklık yaşadığına dikkat çeken Alptekin, "Pazar payı artırma olayı gündeme geliyorsa yatırımcının konseptini ve hedef kitlesini değiştirmesi lazım. Artık para kazanmak için varoşlara girmek gerek" diye konuştu. Alptekin, sektördeki yatırımcıların ve mağaza sahiplerinin henüz bunun farkında olmadığını dile getirerek, Migros'u örnek gösterdi. Alptekin, "Alışveriş merkezi deyince hemen akıllara A - B gelir grubu geliyor. Peki bunlar dışındakilere yasak mı oralar? Onları getiremiyorsak yatırımcı kendisi gitmeye mecbur. Migros'u düşünün. Migros mağazaları hep Ulus'ta ve Etiler'de mi?" dedi.

REKABET KIZIŞTI
Türkiye'de sayıları gittikçe artan alışveriş merkezlerinin cadde mağazaları ile rekabetten birbirleri ile rekabet sürecine geçtiğini ifade eden Alptekin, düzgün konumlandırılmayan projelerin rekabetten yenik ayrılacağını belirtti. Doğru yatırım için doğru yer, doğru mağaza karması, doğru yönetim ve doğru hedef kitle seçimlerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Alptekin, "Bugüne kadar bunlardan bir iki tanesini tutturan ayakta kalıyordu. Ama oyuncu sayısı arttı. Şimdi birini bile yanlış yaparsanız ciddi problem yaşarsınız" dedi.
Haberin fotoğrafları