kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

300 erkekle yatan kadına fakir kâğıdı

Ercan SARIKAYA SABAH
Eşini 300 erkekle aldattığını kitabında anlatan Y.Y., "Öğretmen maaşım 700 YTL. Kiram ise 600 YTL" diyerek fakirlik belgesi aldı Y.Y., boşanma ve mesleğe iade için barodan avukat istedi..
Eşini 300 erkekle nasıl aldattığını Şebnem Berrak A. takma adıyla yazdığı "Çıplak Tenimin Hafızası" isimli kitabında anlatan İngilizce öğretmeni Y.Y. eşinin açtığı boşanma davası ile mesleğe geri dönebilmek için açacağı davada kendisini savunması için muhtarlıktan aldığı fakirlik belgesiyle İstanbul Barosu'ndan avukat istedi. Y.Y. İstanbul Barosu'na verdiği dilekçede "Öğretmenim, 700 YTL maaş alıyorum, 600 YTL kira ödüyorum avukat tutacak param yok" dedi. Y.Y.'nin askerde olan doçent eşi açtığı boşanma davasında 140 bin YTL tazminat talep etmişti. Sarıyer'deki bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmenliği yapan Y.Y., askerde olan eşini 300 erkekle aldattığını Şebnem Berrak A. takma ismiyle yazdığı "Çıplak Tenimin Hafızası" adlı kitapta anlatmıştı. Magazin programlarına peruk ve gözlükle çıkarak kitabını ve yaşadıklarını anlatan Y.Y. bir süre önce gerçek kimliği ortaya çıkarak deşifre olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Y.Y.'yi açığa alarak hakkında idari soruşturma başlatmıştı.

MESLEĞİNE DÖNMEK İSTİYOR
Hem işinden hem de eşinden olan Y.Y. mesleğine geri dönmek ve 140 bin YTL tazminat ile çocuğunun velayetini isteyen eşine karşı hukuk mücadelesi vermek için avukat arayışına girdi. Y.Y. oturduğu Sarıyer Merkez Mahallesi Muhtarlığı'ndan önce fakirlik belgesi istedi. Mesleğini öğretmen, maaşını da 700 YTL olarak beyan eden Y.Y.'ye muhtarlık fakirlik belgesi verdi. Ardından da avukat istemek için İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu'na başvuruda bulundu. Baro, avukat tutmaya parası olmadığını bildiren Y.Y.'nin beyanlarının doğru olup olmadığını incelemek üzere bir avukat görevlendirdi. Y.Y.'nin Baro'ya sunduğu fakirlik belgesinde 100 YTL ile çocuğuyla birlikte geçinmek zorunda kaldığını ifade ettiği öğrenildi. Y.Y.'nin ayrıca eşinin 9 aydır eve gelmediğini, çocuğuna da ilgi göstermediğini iddia ettiği kaydedildi.