kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuncel Kurtiz Hanna Schygulla Fatih Akın Nurgül Yeşilçay Baki Davrak Nursel Köse Yönetmen Fatih Akın, 'Yaşamın Kıyısında' filminin oyuncu kadrosuyla Cannes Film Festivali'nin galasına katılmış ve festivalden, filmine değer görülen 'En İyi Senaryo' ödülüyle dönmüştü.

Türkiye'nin de filmi

Bülent İPEK MAGAZİN
Yönetmen Fatih Akın, Türk-Alman yapımı 'Yaşamın Kıyısında' filminin Almanya adına Oscar'a aday gösterilmesini, "Paylaşmak güzel" sözleriyle yorumladı..
Yönetmen Fatih Akın'ın son filmi "Yaşamın Kıyısında- Auf Der Anderen Seite" Almanya adına Oscar Ödülleri'ne aday adayı olarak seçilmişti. Türk-Alman ortak yapımı olan filmin, Türk yapımcısı Anka Film ve Alman yapımcı Corazon International'in ortak kararıyla Almanya seçmelerine girdi ve seçici kurul tarafından aday adayı olarak belirlendi. Akın yaptığı açıklamada, "Yaşamın Kıyısında bir Türk-Alman ortak yapımıdır. Önemli olan filmin hangi ülkeden aday adayı olduğu değil; filmimizin seçilmiş olmasıdır. Bu film bizim filmimizdir ve ortak yapımdır. Paylaşmak ne güzel! Türkiye'ye selamlar" dedi.

26 EKİM'DE VİZYONDA
Filmin 20 Eylül'de tüm Almanya'da vizyona gireceği ifade edildi. Oscar aday adaylığı için filmin en geç Eylül 2007 tarihinde vizyonda olması gerekliliğinden dolayı 'Yaşamın Kıyısında' Almanya'dan aday adayı oldu. 'Yaşamın Kıyısında' Türkiye'de 26 Ekim'de vizyona giriyor.

'SEVİNMEK İÇİN ERKEN'
Filmin Hamburg'daki prömiyerine katılan oyuncu Nurgül Yeşilçay ise "Henüz sevinmek için çok erken fakat tüm dünyadan seçilen 50 filmin içinde olmak bile heyecan verici. Umarım son 5 film içinde de olup, Oscar ödül töreni heyecanını yaşarız" dedi.