kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Devamsız öğrenciyi mahkeme kurtardı

Yaşar ÖZAY HABER MERKEZİ
Boğaziçi'ni kazandı ancak devamsızlıktan kaldı. Ailesi dava açtı. Mahkeme öğrenci lehine karar verdi. Liseli de üniversiteye kaydını yaptırarak Türkiye'de bir ilke imza attı..
ÖSS'de Türkiye 179'uncusu olup Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazanan, fakat devamsızlıktan sınıfta kalan Bünyamin Tutak, mahkeme kararıyla üniversiteli oldu. Okuduğu Çapa Öğretmen Lisesi'nde 38 gün devamsızlıktan sınıfta kalan ancak üniversiteyi de kazandığını öğrenince büyük şok yaşayan Bünyamin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın devamsızlık yapan öğrencilere af çıkarılmaması kararıyla ikinci kez yıkıldı.

KAYDINI YAPTIRDI
Bünyamin'in babası Mustafa Tutak ise, oğlunun bu durumuna çok üzüldü ve İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme de bir ilke imza atarak, olayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar üzerine, Çapa Öğretmen Okulu, Bünyamin'e diplomasını verdi. Bu karara çok sevinen Bünyamin Tutak, kayıtların son gününde çok arzuladığı Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne kaydını yaptırdı.

'BU ÖRNEK OLSUN'
Bünyamin'in babası Mustafa Tutak, oğlunun 38 gün devamsızlık yaptığını okulun kapandığı gün öğrendiklerini belirterek, şunları anlattı: "Bünyamin çok başarılı bir çocuktu. Tüm okullarda son sınıf öğrencilerine üniversite sınavlarına hazırlansınlar diye imkânlar tanınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bile, son sınıf öğrencilerine iki hafta izin verdi. Bünyamin'in devamsızlıktan kalması bizi üzdü. Okula rapor verdik. Fakat raporlar zamanında verilmediği için kabul edilmedi. Mahkemenin verdiği son karar bizi çok sevindirdi. Bu durum seneye sınava girecek öğrenci ve velilere örnek olsun. Çocuklarının durumunu takip etsinler."