kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lübnan'da 8'inci siyasi suikast

Cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala ülke yeniden karıştı... Suriye karşıtı Hıristiyan milletvekili Ganem'e yönelik saldırıda 9 kişi daha öldü. 2005'ten bu yana ülkede muhalif 7 önemli isim suikaste kurban gitti..
Lübnan eski başbakanı Refik Hariri'nin 2005 yılında öldürülmesiyle başlayan suikastler zincirine devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasına bir hafta kala yeni bir halka daha eklendi. Suriye karşıtı politikacıları hedef alan ölüm listesinde isminin yanına 'öldürüldü' notu düşülen son kişi Hıristiyan milletvekili Antonie Ganem oldu. Dün akşam başkent Beyrut'un Hıristiyan mahallesindeki bir otelin önüne konan bombalı araç Ganem'in konvoyunu hedef aldı.

HALEFTE ANLAŞMAZLIK ÇIKTI
Lübnan'lı milletvekili yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırıda 9 kişi daha öldü, 40'dan fazla kişi yaralandı. Ganem geçtiğimiz kasım ayında öldürülen Sanayi Bakanı Pierre Cemayel'in eski devlet başkanı babası Emin Cemayel'in lideri olduğu partinin üyesi. Phalange Hıristiyan Partisi lideri Cemayel'in evinin de son bombalı aracın patladığı yerin yakınlarında bulunması dikkat çekiyor. Ganem 2,5 yıldır Suriye karşıtlarına yönelik düzenlenen siyasi suikast zincirinde 7'nci kurban oldu. Suriye yanlısı Devlet Başkanı Emil Lahud'un halefinin belirleneceği seçim, ülkedeki siyasi arenayı ısıttı. Batı yanlısı Başbakan Fuad Sinyora ve hükümeti, kendilerine yakın bir ismin kazanmasını istiyor.

TEK KİŞİ KURTULDU
2005 Eylül'ünde aracına bomba konan kadın haberci May Şidyak, bir bacak ve kolunu kaybederek kurtuldu. Hariri'yle başlayan suikast zincirinde gazeteci Samir Kasir, eski komünist parti lideri George Hawi, Suriye karşıtı vekil Cibran Tueyni, Sanayi Bakanı Cemayel, Suriye karşıtı milletvekili Walid Eido benzer yöntemlerle bombalı saldırılarda öldürüldü.
Haberin fotoğrafları