kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atakan Çalışkan

Motosikletli ağabey ile kardeş birbirine çarptı

Erdoğan YAPIK SABAH
200 kilometre hızla bariyere çarpan motosiklete, öndeki sürücüyü takip eden ağabeyine ait motosiklet bindirdi. Kazada 17 yaşındaki gencin bir bacağı koptu, diğeri kırıldı..
Ankara'da bir üniversitede okuyan Atakan Çalışkan (19) önceki gece arkadaşı Kartal Kaan K. (17), ağabeyi Hüdai Bülent Çalışkan (37) ve yengesi Buket Çalışkan (39) ile motosikletle İstanbul turuna çıktı. Gece yarısına doğru ise grup evlerine dönmek istedi. Atakan Çalışkan motosikletiyle Kozyatağı D-100 Karayolu'ndan Tuzcuoğlu Köprüsü'ne girmek isterken hız nedeniyle virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Motosiklet yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durabildi. Ancak arkadan gelen ağabeyin kullandığı motosiklet de kardeşinin motosikletine çarptı. Kazada Atakan Çalışkan ağır yaralandı. Arkasında oturan arkadaşı Kartal Kaan K.'nın sol bacağı diz altından koptu, sağ bacağı da kırıldı. Ağabey Çalışkan ile arkasında bulunan eşi ise kazayı hafif yaralı olarak atlattı. İki kardeş ve yenge Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

DİĞERİ DE KOPACAKTI
Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, uzun süre kaza yerinde Kartal Kaan K.'nın kopan bacağını aradı. Bulunan bacak sabaha kadar süren bir operasyonla bacak yerine dikildi. Kırılan sağ bacağın kopmaktan kılpayı kurtulduğu anlaşıldı. Kartal Kaan K.'nın babası Rıfat K.'nın da motosiklet kullandığı öğrenildi. Yenge Buket Çalışkan'ın polise verdiği ifadede Atakan Çalışkan'ın kaza sırasında yaklaşık 200 km hızla gittiğini söylediği bildirildi.
Haberin fotoğrafları