kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Toyota'da daha çok Türk yönetici görmek istiyoruz"

Toyota Başkanı Watanabe, Avrupa için üretim yapan Adapazarı fabrikasının başına getirdikleri Ünlü'ye övgüler yağdırdı: "Gerçekten inanılmaz yönetici"..
Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Japon Toyota'nın Dünya Başkanı Katsuaki Watanabe, Toyota Türkiye yöneticilerine övgüler yağdırdı. 62'nci Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde düzenlenen gecede uluslararası basına konuşan Watanabe, Toyota Türkiye'nin başına getirdikleri Türk CEO'yu adeta göklere çıkarttı. Avrupa için kaliteli ürünler üreten Adapazarı fabrikasının başına Tamer Ünlü'yü getirmekle büyük bir iş yaptıklarını kaydeden Toyota Başkanı Watanabe, "Gerçekten inanılmaz bir yönetici. Fabrika ilk kurulduğundan bugüne kadar kalite konusunda kaydedilen gelişmeleri sağlayan kişidir. Biz de onu bu yüzden seçtik. Bu tesisin daha da geliştirilebilmesini sağlayacak bir kişi. Bu tip gelişmelere açık arkadaşlarımızla çalışmayı istiyoruz. Dolayısıyla Adapazarı tesisinden daha fazla insanı bu tip pozisyonlarda görmekten gurur duyarız" dedi.

KAPASİTE DEĞİŞMEYECEK
Türkiye'deki üretim tesisini Avrupa'ya kaliteli ürünler üretmek için kullandıklarını belirten Watanabe, "Adapazarı'nın bu rolü gelecekte de devam edecek. Kapasiteyi şu an artırmayı düşünmüyoruz, ancak aynı seviyede korumak istiyoruz" diye konuştu. Hafif ticari sınıfında bir araç için geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Toyota Başkanı, ticari aracın nerede üretileceği konularının henüz netleşmediğini kaydetti.