kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ex Müslümanlar' komisyon kurdu

Hollanda'da tartışma yaratacak bir oluşumun temelleri atıldı... İslam'dan çıkanlar, komisyon kurdu. Başkan Cemi "İslam'daki hoşgörüsüzlüğü kabul etmediklerini" söyledi. Almanya başkan yardımcısı bir Türk kızı... ..
on dönemde İslam konusunun en çok tartışıldığı ülkelerin başında Hollanda geliyor. İslam konusunda çalışmalar yapan yönetmen Theo Van Gogh'un öldürülmesinin ardından İslam'a yönelik hassasiyet artarken ülkede bir grup genç Müslümanlık'tan çıkanları bir çatı altında toplama kararı aldı. Avrupa'nın birçok ülkesinde ardı ardına "Ex-Müslümanlar Konseyi" kuruldu. Hollanda şubesinin başındaki İran asıllı İhsan Cemi çarpıcı açıklamalar yaptı.

2001'DE DİNDEN ÇIKTI
1985'te İran'da doğan Cemi 1994 yılında ailesiyle birlikte Hollanda'ya yerleşti. Ve 11 Eylül 2001'de Amerika'nın El Kaide militanları tarafından hedef olmasının ardından Müslümanlıktan çıktı. 11 Eylül saldırıların 6'ncı yılında "Ex-Müslümanlar Konseyi" kurduğunu tüm dünyaya ilan etti. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu günü seçmelerinin büyük bir önemi olduğunu belirten Cemi, "11 Eylül, İslam'daki toleranssızlığın geldiği on nokta. Biz de bugünü seçerek İslam'da daha fazla toleranssızlığı kabul etmediğimizi ifade etmek istedik" dedi. Cemi, Avrupa'daki diğer Ex-Müslümanlar Konsey liderlerinin katıldığı organizasyon sırasında da AP haber ajansına konuştu.

5 AY HAZIRLANDILAR
Konsey için 5 aylık bir hazırlık aşaması geçirdiklerini belirten Cemi bu süre zarfında üç kez fiziksel saldırıya uğradığını belirtti. Cemi, "Din değiştirmek isteyenlere destek olmak istiyoruz ama buna aileleri izin vermiyor. Bu kişilerin yalnız olmadıklarını bilmeleri lazım" dedi. Bu faaliyetleri nedeniyle ölüm tehditleri aldığını da söyleyen Cemi, saklanmak ve polis korumasında yaşamak zorunda kaldığını da belirtti. Cemi annesinin de Hıristiyanlık'ı seçtiğini belirtti.