kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk hava sahasına füze kalkanı

Yeni Haber
Türk hava sahasının etkinliğini büyük ölçüde artırarak güçlendirmeyi hedefleyen füze sistemi projesi arasında yer alan 3 adet Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi için açılan uluslararası ihaleye katılacak yerli ve yabancı firmalar belli oldu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı için tedarik edilecek Orta İrtifa Hava Savunma Füze sistemlerine yönelik ihalede, dünyanın önde gelen dev savunma şirketleri yarışacak.

Buna göre söz konusu sistemlerin tedarikine yönelik ihalede, bilgi istek dokümanına cevap veren firmalar açıklanırken, Türkiye'den Aksa, Aselsan, Ayesaş, FNSS, Gate, Milsoft ve Roketsan, ABD'den Raytheon, Almanya'dan Dieh-Bgt, Güney Afrika'dan Denel, Çin Halk Cumhuriyetinden Chmiec, İsrail'den IAI ve Rafael İsveç'ten de Sab Bofors firmaları teknolojilerini Türk hava sahasına katmak için yarışacaklar.

Türk hava sahasının bölgesel gücüne önemli katkı sağlayarak daha da etkinleştirilmesini hedefleyen proje 3 adet orta menzilli füze sistemlerinin tedarikini öngörüyor.

İKİ PROJE ÇALIŞMASI DAHA SÜRÜYOR


Bu arada SSM, bir süre önce Türk Hava Kuvvetleri için 4 adet uzun menzilli bölge hava füze savunma sistemi ile, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de orta menzilli tanksavar füze sistemleri ile ilgili ihale süreçleri ise devam ediyor.

Programa göre Hava Kuvvetleri için 4 adet uzun menzilli bölge hava füze sistemi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de orta menzilli tanksavar füze sistemleri tedarik edilecek.

Her üç sistem için açılan uluslararası ihalenin en geç 2008 yılı içinde sonuçlandırılması planlanıyor. Yeni füze sistemlerinin finansmanının SSM kaynaklarından karşılanması planlanıyor.

AA