kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uras'ın sözleri Ermenileri böldü

Ceren AKDAĞ HABER MERKEZİ
ÖDP'li milletvekili Uras'ın, Agos'a verdiği söyleşide, "Ermeni soykırımı yapılmıştır" dediğini yazan Ermeni sitesine, ilk önce söyleşiyi yapan gazeteci karşı çıktı..
ÖDP Milletvekili Ufuk Uras'ın Agos gazetesine yaptığı açıklamalar, Ermeni internet sitesi Pan Armenian'da "İlk defa bir Türk milletvekili Ermeni soykırımını tanıdı" başlığıyla duyuruldu. Sitede, Ermeni kökenli Fransız gazeteci Jean Eckian imzasıyla yayınlanan haberde Uras'ın, "Biz Ermenilere karşı korkunç bir katliam yaptık ve Türkiye de bunu tanımalı. Bu felaketi soykırım, etnik temizlik vesaire, nasıl isimlendirdiğimiz önemli değil" dediği öne sürüldü.

'ABARTMAMAK LAZIM'
Ancak Ufuk Uras ile Agos gazetesi için röportaj yapan Raffi Herman'dan yalanlama geldi. Uras ile yaptığı röportajdan bölümler yayınlayan internet sitesinin aldığı bölümler ile yaptığı yorumu eleştiren Herman, sitenin kendi haberini çarpıttığını söyledi. Herman, Türkiye'deki milletvekilleri arasında en cesur konuşanın Uras olduğunu söylerken, "Soykırımı tanıdı demek, saçmalık, abartmışlar" dedi. Orijinal metnin Agos gazetesinin internet sitesinde Türkçe yayınlandığını anlatan Herman, Uras'ın "Bu vaka acı bir trajedidir. Ne isim koyarsanız koyun katliam, soykırım, etnik temizleme vb. Yaraları sarmak gerekir" dediğini belirtti.

İNGİLİZCE ÖZETİ YANLIŞ
Herman, bazı Ermeni meslektaşlarının kahraman olmak için bunu kullandığını vurgulayarak, "Ne söylemişse odur. Uras üzüntü duyduğunu açıkça söyledi. Duygusuz konuşmadı. 'Adını koymaktansa pişman olunacak bir şey' demekle 'soykırım dedi' arasında fark var" dedi.