kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Emniyet Amiri Serdar Bayraktutan, kaleme aldığı "Anne Ben Geldim" isimli kitapta, Fenerbahçe sevgisinin sorguda nasıl işe yaradığını anlatıyor.

PKK'lıyı Fenerbahçe sevgisi konuşturdu

ALİ KEMAL ERDEM HABER MERKEZİ
Terörle Mücadele'de görevli Serdar Bayraktutan, "Anne Ben Geldim" adlı kitabında polisin Fenerbahçe fanatiği PKK'lıyı nasıl konuşturup 160 teröristi ve bombaları deşifre ettiğini yazdı..
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Emniyet Amiri Serdar Bayraktutan, "Anne Ben Geldim" adlı kitabında, 1994 yılında yakalanan Fenerbahçe fanatiği bir PKK'lıyı, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan Fenerbahçeli bir kahramanın hikayesini anlatarak konuşmaya ikna ettiklerini yazdı. Fenerbahçe sevgisiyle konuşmaya başlayan terörist, 160 silahlı teröristi teşhis etmekle kalmamış, patlayıcıların yerlerini de göstermiş.

FENERBAHÇE ÇÖZDÜ
"Anne Ben Geldim, İntihar Eylemcisinin Eve Dönüşü" adlı kitapta pişman olan birçok teröristin itiraflarının yanı sıra tanık olunan gerçek olaylarla ilgili ilginç bilgiler var. Bunlar arasında en dikkat çekenlerden biri, PKK'nın şehirlerde eylem yapan üst düzey bir teröristinin yakalanmasından sonra yaşananlar. Yakalanan PKK'lının fanatik bir Fenerbahçeli olduğunu fark eden emniyet görevlisi, o yıl şampiyon olan Fenerbahçe'nin henüz yenil aldığı orijinal formasını çekmecesinden çıkarır ve sorguladığı kişiyle sıkı bir Fenerbahçe muhabbetine girer. Amaç onu rahatlatmak konuşmaya ikna etmektir.

İTİRAFLAR GELDİ
Sohbet ilerler ve bir müddet sonra emniyet görevlisi elinde Kurtuluş Savaşı'nda ölen Arif adlı Fenerbahçeli bir kahramanın hikâyesinin bulunduğu bir dosya ile içeri girer. PKK'lı teröriste, Kurtuluş Savaşı'nda yurdun dört bir yanından gelen insanların omuz omuza savaşıp öldüğünü, bunlardan birinin de Fenerbahçeli futbolcu Arif olduğunu anlatır. Teröriste anlatılan Arif hikâyesi şöyledir: "Arif, Fenerbahçe'nin sağ beki iken savaş başlayınca cepheye koşar, ancak kalbine yediği bir kurşunla şehit olur. Onun şehit olması o dönemin İstanbul'daki Fenerbahçe camiası içinde büyük yankı uyandırır ve onun hatırası için çıktıkları maçta saha kenarında sandalyeye onun iki numaralı forması asılır. Fenerbahçe 10 kişi çıktığı maçta Arif'i kaybetmenin hırsıyla bu maçı 11-1 kazanır." Bu hikâyeyi PKK'lıya gözleri dolarak anlatan görevli ardından çekmecesinde özenle sakladığı formayı çıkarıp sorguladığı teröriste verir. Samimi diyaloğun etkisiyle itirafa başlayan terörist de 160 militanı fotoğraflarından teşhis eder.
Haberin fotoğrafları