kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bienal'de 'Aşk Dersleri'

Mustafa DERYAHAN-Hatice UTKAN / MAGAZİN
10'uncu Uluslararası İstanbul Bienali sergilerinin açılışında Hamra Abbas'ın "Aşk Dersleri" isimli eseri ilgi odağı oldu..
Koç Holding'in ana sponsorluğunda İstanbul Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 10'uncu Uluslararası İstanbul Bienali sergilerinin özel açılışı Karaköy'de verilen bir davetle gerçekleştirildi. Türkiye'de sanata yön veren Oya Eczacıbaşı ve Koç ailesinin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış gecesinde Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Tezcan-Mihrinur Yaramancı çifti ile özellikle ilgilendi. Kokteyl ile başlayan geceye ünlü isimler de iştirak ederken, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Kurucusu Şakir Eczacıbaşı birer konuşma yaptılar.

HER ESERİN MESAJI VAR
Etkinlik için getirilen eserler ise katılımcıların ilgisini çekti. Özellikle salonun ortasında duran Hamra Abbas'ın "Aşk Dersleri" adlı eseri ilgi odağı oldu. Sevişen kadın ve erkek heykellerinin ellerindeki savaş aletleri aşkın tutkusunu ve şehveti ifade ediyor. Eserde kadın ve erkeğin birbirini kaybetme korkusunun, savaş olgusuyla birleştiği anlatılıyor.
Haberin fotoğrafları