kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Emin Karamehmet Süreyya Ciliv

Turkcell görüntülü 'alo'ya 321 milyon Euro teklif etti

Görüntülü telefon görüşmesi sağlayacak üçüncü nesil ihalesine bir tek Turkcell girdi. Avea, Vodafone ve Fransız Orange'ın girmediği ihalede Turkcell A tipi lisans için 321 milyon Euro'luk teklif verdi. Kararı TK verecek..
Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından düzenlenen ve 4 lisansın satılacağı görüntülü konuşma teknolojisini getirecek üçüncü nesil (3N) altyapı ihalesine sadece Turkcell girdi. Turkcell A tipi lisans için açılan ihaleyi 321 milyon Euro (571 milyon YTL) ile kazandı. İhaleye daha önce şartname alan operatörler; Vodafone, Avea ve Fransız Orange katılmadı. İhale komisyonu kararı Telekomünikasyon Kurulu'nun vereceğini belirtti. Aylardır merakla beklenen 3N ihalesi dün TK'nın Ankara'daki merkezinde yapıldı. Frekans aralıkları farklı A, B, C, D diyerek 4 ayrı lisansı satışa çıkan TK'nın dünkü ihalesine sadece Turkcell katıldı. Çukurova Grubu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in Turkcell'i temsil ettiği ihalede Turkcell, muhammen bedeli 252 milyon Euro belirlenen A tipi lisans için 311 milyon Euro'luk teklif verdi.

'TEKLİFİ GELECEK HAFTA İLETİRİZ'
İhale Komisyonu'na başkanlık eden Ertuğrul Karaçuha'nın teklifi yükseltmesini istemesi üzerine söz alan Ciliv fiyatı 10 milyar Euro (yaklaşık 18 milyon YTL) daha artırdı. Bu teklifin ardından ihale süreci sona erdi. Karaçuha, başka bir katılımcı firma olmadığı için A tipi lisansı Turkcell'in kazandığını ve TK'nın onayından sonra ihalenin kesinlik kazanacağını belirtti. Karaçuha, B, C ve D tipi lisanslar için teklif olmadığı için bu lisansların ihalesinin iptal edildiğini söyledi. Karaçuha, "Gelecek hafta kurula teklifi iletmiş oluruz. Son kararı kurul verecek" dedi. İhaleye Turkcell'den Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Elgin, Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ve Turkcell Hukuk Bölümü Başkanı Orhan Gemicioğlu da katıldı.