kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

314 bin öğrenci zorunlu göç edecek

Ercan SARIKAYA / İSTANBUL
İstanbul'da okulları depreme dayanıklı hale getirme çalışması nedeniyle 314 bin öğrenci kendi okullarında eğitim göremeyecek..
İstanbul Sismik Riski Azaltma Projesi kapsamında Dünya Bankası'ndan alınan krediyle depreme karşı güçlendirme çalışması başlatılan ya da yeniden inşa edilen 162 okulda eğitim gören 314 bin öğrenci, zorunlu göç yaşayacak. Öğrenciler, eğitimlerine kendi okulları yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda devam edecek.

93'Ü 2. DÖNEME YETİŞECEK
Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilinin çalmasına sayılı günler kala velileri çocuklarının başka okullara gönderilecek olmasının telaşı sardı. Kentte bulunan 2 bin 500 okuldan 162'si deprem güçlendirmesi nedeniyle kapalı olacak. Bu nedenle 2.5 milyon öğrencinin yaklaşık 200 bini başka okullara yönlendirilecek. Öğrencilerle birlikte yüzlerce öğretmen de zorunlu göç yolunu tutacak. Güçlendirme çalışmaları Dünya Bankası'ndan "kamu binalarının güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması" için verilen 310 milyon dolarlık krediyle gerçekleştiriliyor. Halen 93 okulda güçlendirme çalışması devam ediyor. Yıkılan 9 okul ise yeniden inşa ediliyor. Toplam 102 okulda süren inşaat çalışmaları ilk ders zilinin çalacağı 17 Eylül gününe yetişemeyecek. Bu okullarda eğitim gören öğrenciler başka okullarda eğitime başlayacak. Güçlendirme çalışması yapılan 93 okulun eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde yeniden kapılarını açması hedefleniyor. Projelendirme ve ihale çalışmaları tamamlanan 60 okulun güçlendirilmesine ise bu ay içinde başlanacak. 4 - 5 ay sürecek güçlendirme çalışmaları nedeniyle bu okulların öğrencileri de başka okullara gidecek.