kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Türkiye iş için en ideal ülke, bir yere gitmiyoruz'

Fortis CEO'su Jean Paul Votron, Türkiye'nin öncelikli pazarlar arasında yer aldığını söyleyerek, hedeflerinin daha da büyümek olduğunu belirtti..
Fortis CEO'su Jean Paul Votron, Türkiye pazarından çok memnun olduklarını ve koşullar ne olursa olsun Türkiye'de kalma konusunda iddialı olduklarını söyledi. Türkiye'ye ilk gelenlerden biri olduklarının altını çizen Jean Paul Votron, "Türkiye'de ciddi yatırımlar yaptık ve bu yatırımlardan çok memnunuz. Bu yıl hedeflerimizde ilk kez çift haneli rakamları gördük. İlk 6 ay itibarıyla yüzde 11.6'lık yatırım getirisi elde ettik. Aktif getiri ise yüzde 18'e ulaştı. Bu oranlar Türkiye pazarına ilk girdiğimizdeki koyduğumuz hedeflerden daha yüksek" dedi. Dışbank'ı satın aldıkları zaman 3 yılda yüzde 10 yatırım getirisi hedefleri olduğunu belirten Votron, satın almanın üzerinden yasal olarak henüz iki yıl geçmesine rağmen hedefin aşıldığını ifade etti.

HER HAFTA 1 ŞUBE AÇTIK
Yatırım getirisi hedefinin bu kadar kısa sürede aşılmasını öngörülenden fazla şube açılışına bağlayan Votron şöyle konuştu "Bu kadar hızlı şube açacağımızı düşünememiştik. Dışbank'ı satın aldığımızdan bu yana 70 şube eklendi. 12 tane de ticari bankacılık merkezi açıldı. Dışbank'ı satın aldığımızdan bu yana neredeyse haftada 1 şube açtık. Şu anda 245 şubeye ulaşmış durumdayız. Bu da başarımızın bir göstergesi." Yıl sonuna kadar 22 şube daha açacaklarını sözlerine ekleyen Votron, "Bu rakam satın almadan bu yana 100 şube anlamına geliyor ama bunu da yeterli görmüyoruz" dedi. Hedeflerini aşmalarının bir başka nedeninin de öngörülenden daha fazla müşteri kazanmaları olduğunu ifade eden Votron, kurumsal bankacılık, KOBİ bankacılığı, bireysel bankacılık, hayat ve emeklilik sigortacılığında hedefleri aştıklarını, leasing'de ise iki yılda yüzde 7'lik pazar payı ile 4. sırada bulunduklarını vurguladı.

DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ
Türkiye pazarından çıkmayı kesinlikle düşünmediklerinin altını çizen Votron sözlerine şöyle devam etti: "Hayatımın son 15 yılında direkt olarak Türkiye ile ilgilendim. Türkiye'nin iş yapmak için ideal bir ülke olduğu fikri bende 15 yıldır vardı. Türkiye'de çalışkan ve nitelikli bir işgücü var. Türkiye'den çıkmayacağız. Tam tersi daha da büyüyeceğiz."