kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadir Akarsu sigarayla çarşafını yakarak yangın çıkarttı. Hastane kullanılmaz hale geldi.

Hastaneyi yaktı kendisi de öldü

İlhan DEMİRCİOĞLU MERKEZ
"Ben yangında öleceğim" diyen hasta, tedavi gördüğü Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde çıkardığı yangında hayatını kaybetti..
Samsun'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde önceki gece yangın dehşeti yaşandı. Hezeyanlarında sürekli olarak "Bir yangın çıkacak ve ben o yangında öleceğim" diyen Kadir Akarsu adlı hastanın çarşafını yakarak çıkarttığı yangın kısa sürede yayıldı. 300 hasta tahliye edilirken, 6'sı hasta biri uzman çavuş 7 kişi yaralandı. Yangını çıkaran, Ordu'nun Ünye ilçesi nüfusuna kayıtlı Kadir Akarsu ise feci şekilde hayatını kaybetti. Büyük korku yaratan yangın sırasında bazı hastalar camları kırarak dışarı çıktı. Personelin çabasına rağmen kısa sürede tarihi ahşap binaya yayılan yangına Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin belediye itfaiye ekipleri müdahale etti. A bloku saran alevler, hastanenin idari bölümüne de sıçradı. Jandarma, Emniyet ve Sivil Savunma ekiplerinin de çalışmalara destek verdiği yangın, 3 saatte kontrol altına alınabildi.

EŞİNİ ALACAKTI
Yangın sırasında 6 hasta ile hastanede nöbetçi hemşire olan eşini almaya gelen uzman çavuş Oğuz Yılmaz yangında çeşitli yerlerinden yaralandı. Yapılan sayımda kayıp olduğu belirlenen 51 yaşındaki Kadir Akarsu adlı hastanın ise yanmış cesedi bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Vali Vekili Raif Özener, Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu sabah saatlerinde olay yerinde inceleme yaptı. Yangında binanın A Blok, acil, poliklinikler, başhekimlik, kapalı erkek bölümleri ile mutfak kısmı kullanılamaz hale geldi. Başhekim Doktor Osman Salış, hasarın inceleme sonucu tespit edileceğini belirtti.