kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Göçmen işçiler İslam’ın ‘Truva Atı’... Balkenende Hollanda’nın İslamlaşmasına ‘dur’ desin

Hollanda meclisinde sert İslam tartışması

FİKRET AYDEMİR
Din konularının giderek daha fazla öne çıktığı ülkede perşembe günü meclis radikal İslam'ı görüştü. Milliyetçi Wilders, hükümeti İslamlaşmaya izin verdiği için eleştirdi..
Son dönemde göçmenlik ve din tartışmalarının yoğun olarak yaşandığı Hollanda'da İslam meclise taşındı. Perşembe öğleden sonra başlayan ve cuma günü erken saatlerine kadar devam eden oturumda hükümetin danışma organı Bilim Konseyi tarafından hazırlanan "İslam'ın terörle bağlantısı ve hükümetin yaklaşımı" isimli rapor ele alındı. Ancak oturum tam bir ağız dalaşına dönüştü. İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders bir kez daha Kuran'ın yasaklanmasını istedi. Hükümeti sert bir dille eleştirdi.

'KAFADAN ÇATLAK'
Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Ella Vogelaar'ın yaklaşımının, Hollanda'nın değerleriyle bağdaşmadığını savunan Wilders, "Vogelaar Hollanda'nın gelecekte Hıristiyan, Yahudi ve İslami kültüre sahip olacağını ve Hollanda'da İslam'ın kökleşmesi için yardımcı olunması gerektiğini söylüyor. Bu açıklama, bakanın kafadan çatlak olduğunu gösterir" dedi. Avrupa'da bulunan göçmen işçilerin "İslam'ın Truva Atı" olduğunu ileri süren Wilders, "Hollanda'da bir asır önce 50 şimdi 1 milyon Müslüman var. Başbakan Jan Peter Balkenende, İslamlaşma'ya hayır deyin" dedi. Wilders'in açıklamalarına Balkenende ve Vogelaar tepki gösterdi.

'RADİKALLER ARTAR'
Hollanda Başbakanı, Wilders'in görüşlerine katılmadığını söyledi. Başbakan, "Hükümetimiz din ve inanç özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor. Bütün din, inanç ve kültürel değerlere eşit mesafede duruyoruz. Müslümanları dışlamak inançlarına yasak getirmek onları aşırılığa iter. Radikaller artar " dedi.
Haberin fotoğrafları