kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
(Soldan sağa) Han Yapı Genel Müdürü Ertuğ Yaşar, Finans Danışmanı Taner Ünkay, Pazarlama Müdürü Elif Pehlivanlı, Teknik Müdür Altuğ Akçaylı.

'Ön satışla proje finanse etme devri bitmiştir'

Türkiye'nin önde gelen sanayici ve işadamlarının 2 sene önce kurduğu gayrimenkul geliştirme firması Han Yapı'nın Genel Müdürü Ertuğ Yaşar, dün düzenlenen basın toplantısında sektöre ilişkin öngörülerini basın mensupları ile paylaştı. Bugüne dek maketten satışlarla finanse edilen konut projeleri için şirketlerin farklı modeller bulması gerektiğine değinen Yaşar, "Ön satışla proje finanse etme devri bana göre bitmiştir" dedi. Türkiye'nin konut projeleri açısından daha az prim yapan bir döneme girdiğine işaret eden Yaşar, projelerin bundan sonra yüzde 30-40'lara varan oranda prim yapmasının zorlaştığını belirtti.

İNGİLİZ'DEN ORTAKLIK TEKLİFİ
Yaşar, Han Yapı'nın yurtdışından bir şirketle ortaklık kurma yolunda adımları olduğunu kaydederek şu bilgileri verdi: "Proje finansmanları için yurtdışından ortak veya kaynak temin edebiliriz. Bu konuyla ilgili olarak 2 hafta sonra İngiltere'den bir yatırımcı grupla görüşme yapacağız. Planlarımız arasında gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmak da var."

10 KİŞİ KALDILAR
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Han Yapı Gayrimenkul'ün ilk projesi İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen İsthanbul Evleri idi. Kuruluşunda 20'den fazla işadamının ortak olduğu şirketin ortak sayısı bugün 10 kişiye kadar düştü.