kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Akmerkez, bizi istemedi kafeler açıp büyüyeceğiz'

EBRU ERDOĞAN
Daily Fresh, 1.5 yıl önce girdiği Türkiye pazarında şu anda 75 noktada satış yapıyor. Özellikle alışveriş merkezlerinde yer alan şirket, yeni bir ürün gamı oluşturmaya ve kafe zinciri olarak büyümeye hazırlanıyor..
Taze Mısır Gıda tarafından Türkiye'ye getirilen Malezyalı Daily Fresh, Türkiye'de özellikle alışveriş merkezlerinde sattığı bardakta mısırın ardından bu ayın sonunda fırınlanmış ve soyulmuş kestane satmaya başlayacak. Daily Fresh'in Türkiye Temsilcisi Mehmet Daniş, Akmerkez'in, "konseptlerine uygun olmadığı" gerekçesiyle alışveriş merkezinde mısır satmalarına izin vermediğini belirterek, yakında kafe zinciri olarak hizmete başlayacaklarını söyledi.

400 BİN DOLARLIK YATIRIM
Nisan 2006'da 400 bin dolarlık yatırımla Türkiye pazarına giren Daily Fresh'in Türkiye Temsilcisi Daniş, şirketin ürün gamı içinde yer alan fırınlanmış ve soyulmuş kestaneyi eylül sonunda satmaya başlayacaklarını söyledi. 100 gramının 3.5-4 YTL'den satılacağını dile getiren Daniş, şöyle konuştu: "Pazara ilk girdiğimizde alışveriş merkezlerinde yer alabilmek için çok uğraştık. İki ay boyunca sadece üç noktada vardık. Ama şu anda Türkiye'nin her yerinde 75 noktada günde 1 ton mısır satıyoruz. Franchise almak için her gün 50 kişi arıyor. Daily Fresh'in kestane ve waffle ürün gamını da getirdikten sonra artık kafe zinciri konseptine girmeyi düşünüyoruz." Mısırı, yarım kiloluk paketlerde satmaya başlayacaklarını da anlatan Daniş, ürünün sadece Daily Fresh standlarında satılacağını, tercümesi yapılan paketlerin bürokratik süreci geçtikten sonra piyasaya sürüleceğini kaydetti.