kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Migros tüketiciye özel hizmet verecek 5M ile çıtayı yüksetti

Migros, M, MM ve MMM'den sonra 5M ile tüketicinin karşısına çıkacak. Migros Genel Müdürü Çakıroğlu 5M'lerde ürün çeşidinin artırılacağını belirterek, "Bu konsept liderlik misyonumuzun göstergesi" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Migros tüketiciye özel hizmet verecek 5M ile çıtayı yüksetti
Perakende sektörünün lokomotif markalarından Migros, M, MM ve MMM sınıflandırması dışında kalan Antalya, Beylikdüzü ve Ankara'daki büyük mağazalarını baştan düzenleyerek, yeni "5M'' formatıyla tüketicinin karşısına çıkacak. Migros Türk T.A.Ş'den yapılan açıklamada, Migros Türk'ün Migros, Tansaş, Şok, Macrocenter ve Kangurum formatlarından sonra yeni formatı 5M'lerin ucuzluk, çeşit ile geniş müşteri kitlesine hitap edecek biçimde tasarlandığı, 5M Migros hipermarket formatının yaklaşık bir yıllık geniş bir araştırma ve hazırlık süreciyle, ramazan ayında tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlandığı kaydedildi. Migros'un yeni hipermarket formatı yaratılırken daha büyük mekan, daha geniş ürün çeşidi ve ucuzluk kriterleri dikkate alınarak, mağazalarda özgür alışveriş alanları oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, 5M'lerin ilkinin yarın Antalya'da, ikincisinin 18 Eylül'de Beylikdüzü'nde, üçüncüsünün ise 22 Eylül'de Ankara'da hizmete gireceği belirtildi. 5M formatının, bu üç ilden sonra diğer illerde de yaygınlaşmaya devam edeceği, 5M'lerde, mağazalarda kullanılan malzemelerden ürün portföyüne, organizasyon yapısından hizmet politikasına, personel kıyafetlerinden iletişim stratejisine kadar çok ciddi farklılıklar bulunduğu, özgür alışveriş alanı, her yaş ve kesimden geniş bir yelpazeye alışveriş tarzı olarak pek çok yenilik sunacağı bildirildi.

KENDİ SALATANI KENDİN SEÇ
Migros Türk T.A.Ş'ın çatısı altında yaratılan 5M formatının, Türkiye'de pek çok farklı uygulamayı müşterilerine sunmaya hazırlandığı, hipermarket müşterileri için en önemli reyonlardan biri olan sebze-meyve bölümünün de bu yeni ve çağdaş uygulamaların en iyi gözlemleneceği yerlerden biri olacağı kaydedildi. 5M Migros'larda yeniliklerden birinin de 'salatanı kendin seç' uygulaması olacağı, kendi karışık salatasını oluşturmak isteyen bir müşteri için seçtiği ürünlerin temizlenip, doğranıp, paket haline getirilebileceği, yine aynı şekilde meyve suyunun hemen sıkılıp, şişelenebileceği belirtildi. Taze ürün bölümünü ziyaret eden 5M müşterilerinin, gün boyu yapılacak aktivitelerden de yararlanma imkanı bulacağı, bünyesindeki mutfakta aşçıların gün boyu farklı ürünlerle yemekler hazırlayacağı, müşterilere çeşitli yemek tarifleri verileceği ve birlikte yemek pişirip gün boyunca tadım yaptıracakları kaydedildi.