kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Durdurun!

Hafta sonu düzenlenecek APEC zirvesi öncesi Avustralyalılar, sokaklara dökülerek Bush'u bu sloganla protesto etti. ABD'yi Nazi yönetimine benzeten bayraklar açtı..
Bugüne kadar hangi ülkede düzenlenirse düzenlensin büyük gösterilere neden olan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'nde yine eylemciler ön saflardaydı. Avustralya'nın Sydney kentinde gerçekleştirilen zirvede, ülkelerinin ABD'nin en büyük müttefiklerinden biri olmasını protesto eden göstericiler, "Bush'u durdurun" yazılı pankartlar açtı. ABD güçleriyle birlikte hem Afganistan hem de Irak'ta bulunan Avustralya askerlerinin çekilmesi yönünde sloganlar attılar.

Güzergâha mahkeme engeli
Bu arada Sydney polisi de hafta sonu yapılacak zirveyle ilgili cumartesi günü düzenlenmesi planlanan dev gösteriyi de durdurmak için mahkeme kararı çıkardı. "Bush Koalisyonunu Durdur" adıyla düzenlenecek olan ve 20 bini aşkın kişinin katılımının beklendiği yürüyüşün güzergahının, Sydney limanı yakınındaki APEC Zirvesi'nin yapılacağı yerin yakınından geçmesini yasakladı. Mahkeme yargıcı, göstericilerin, hafta sonu yapılacak zirvenin düzenleneceği yerin oldukça uzağına düşen alanda daha kısa mesafeli yürüyüş yapmalarına izin verilmesi kararı aldı. Avustralya'da halkın çoğunluğu, hükümetin desteğine rağmen Irak savaşına karşı çıkıyor.
Haberin fotoğrafları