kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör saldırısında şüpheli Türk genci

Almanya'da biri Türk üç terör zanlısı dün yakalandı. Polisin altı aydır takip ettiği İslami Cihad Birliği bağlantılı zanlıların hedefi, birkaç gün içinde ABD'li asker ve sivillerin gittiği kalabalık noktaları havaya uçurmaktı..
Dünya televizyonları dün yine saatlerce bir Türk'ten söz etti. Danimarka'dan sonra bu kez Almanya'da çökertilen terör hücresindeki bir Türk'ten... Adem Y (29), oturma izniyle bulunduğu ülkede sonradan İslam'ı seçen iki Almanla birlikte dev bir saldırı planlama suçlamasıyla tutuklandı. Dün sabah basın açıklaması yapan Başsavcı Monika Harms, üç teröristin "birkaç gün içinde saldırıya geçeceğini" söyledi. Ana hedefleri tam olarak bilinmese de ABD askerlerinin rağbet ettiği disko, bar ve havalimanı olabileceğini belirtti. Savcılık şu bilgileri verdi:

İZLENİYORLARDI
Türk zanlı, bir yıl önce Hanau'daki ABD üssünü gözetlerken yakalanınca takibe alındı. Asıl sıcak takip ise 6 ay önce başladı. İstihbarat ve özel timlerden toplam 300 polis, İslami Cihad Birliği adlı örgütle bağlantılı olduğu belirlenen bu küçük hücrenin peşine takıldı. Şubat ayında teröristler 12 varil (toplam 730 kilo) hidrojen peroksit almaya başladı. Bu sıvıyı bomba haline getirmek için de ülkenin batısındaki bir tatil kasabasında ev kiraladı. Kablolar, sıvıya karıştırılacak maddeleri aldı. Hazırlıklar sürerken Alman polisi, zanlılar anlamadan ellerindeki hidrojen peroksitin oranını değiştirerek daha az patlayıcı hale gelmesini sağladı.

BİRİ BANYODAN KAÇTI
Eyleme geçecekleri anlaşıldığında baskın geldi. 45 noktaya baskın düzenleyen Alman polisi, zanlıları Kuzey Ren Westfalya eyaletindeki Oberschlendorn kasabasında kuşattı. Zanlılardan ikisi hemen teslim oldu. Biri dairenin banyo penceresinden kaçıp 300 metre uzaktaki bir binaya gizlendi. Orada polis çemberine alındı. Birkaç el silah atıldıktan sonra o da yakalandı. Saatlerce hücre evin arayan polis, bombalı saldırıda kullanılacak araçları da ele geçirdi. Başsavcı Harms, zanlıların hedefinin aynı anda bomba yüklü araçlarla ABD askeri ve sivil hedeflerinde (bar, disko ve Ramstein üssü) patlatmak olabileceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları