kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kabine güvenoyu aldı

ANKARA
Meclis Genel Kurulu, Erdoğan başkanlığında kurulan 60'ıncı Hükümet'e güvenoyu verdi ve tatile çıktı. Hükümete 337 oy çıkarken, muhalefetten 197 vekil 'hayır', 1 vekil çekimser oy kullandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kabine güvenoyu aldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından listesi onaylanıp çalışmalarına başlayan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60'ıncı Hükümet Meclis'ten güvenoyu aldı. Hükümete 337 evet, 197 hayır, 1 de çekimser oy çıktı. Geçen pazartesi yapılan program görüşmelerinden sonra Genel Kurul dün de güven oylaması için Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da elektronik sistemle yapılan açık oylamaya 535 milletvekili katıldı. 337 milletvekili, hükümete güvenoyu verdi. 197 milletvekili "hayır", bir milletvekili de "çekimser" oy kullandı. Güven oylamasından sonra alınan karar ile Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

AKP'DEN 3 FİRE
AKP'nin Meclis'te 340 sandalyesi bulunuyor. Toptan oy kullanamadığı için bu sayı 339'a iniyor. Bir bağımsızdan oy alan hükümetin AKP'den firesi 3 vekil oldu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de güven oylamasına katıldılar. MHP lideri Bahçeli, oylamadan sonra gazetecilerin soruları üzerine yeni hükümete başarılar diledi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Başbakan Erdoğan kısa bir konuşma yaparak, birlik, beraberlik mesajı verdi. Erdoğan, hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerini, hükümet programı üzerinde muhalefet sözcülerinin eleştiri ve uyarılarını dikkate alacaklarını belirterek şöyle dedi: "Demokrasimizin güçlenmesi, hukuk devletinin sağlam temeller üzerine kurulması, toplumsal refahın artması hükümetimizin temel hedefi olacaktır. Adaletin mülkün temeli olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmadan devletin itibarını milletin itibarıyla birlikte yükseltmek temel rotamız olacak. Herkesin ve her kesimin emniyet ve güven içinde olmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrımcılık yapmamak, adaleti bütün bölgelere ve insanlara ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak şiarımızdır. Devlet ve millet arasındaki hukuku adalet temelinde güçlendireceğiz. Milli menfaatlerimiz konusunda hepimiz biriz ve tek yüreğiz. Milletin beklediği en önemli şey ülkeyi bir bütün olarak kucaklamaktır. Sosyal dokumuzun sağlamlaşması, adaletin yaygınlaşmasına bağlıdır."