kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Miliband İngiltere’nin en genç 2’nci, Babacan ise Türkiye’nin en genç ilk dışişleri bakanı.

'Türkiye çok daha güçlü görünüyor'

Recai KÖMÜR
İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, dünyanın gözünün 3-4 aydır Türkiye'de olduğunu belirterek, "Türkiye çok daha güçlü" dedi..
Yeni hükümetin ilk yabancı konuğu İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband oldu. İngiliz kabinesinin genç bakanı, cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tüm dünyanın gözünün 3-4 aydır Türkiye üzerinde olduğunu belirterek, "Şimdi Türkiye dışarıdan bakıldığında çok daha güçlü görünüyor" şekilnde konuştu. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya gelen, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Miliband, Türkiye'deki seçimlere katılım oranının yüzde 84'e ulaşmasını kıskandıklarını belirtti. Miliband, PKK'nın terör faaliyetlerini kesinlikle kınadıklarını da kaydetti.

'AB, SÖZÜNDE DURMALI'
Ankara'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a gelen Dışişleri Bakanı David Miliband, Bahçeşehir Üniversitesi'nin konuğu oldu. Burada "Ortak Değerler ve Ortak Gelecek: Türkiye'nin Ortak Geleceğimiz Açısından Önemi" konulu bir konuşma yapan konuk bakan, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin "uzun ve zor" olacağını vurguladı. Bakan Miliband AB'nin bu noktada sözünde durması ve müzakerelerin devam edebilmesi için süreci teşvik etmesi gerektiğini de ifade etti.