kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Askerlerin tartışılıyor olması üzücü"

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AKP ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında sürtüşme olduğu yönündeki haberleri eleştirerek, "Askerlik zor bir görevdir, her an risk altındadırlar. Risk altında görev yaptıklarını da biliyoruz. Onların kamuoyu nezdinde tartışılır olması bizi üzüyor" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, Hayati Yazıcı'ya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini devretti. Şahin, Yazıcı'ya başarılar diledi. Devir teslim sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, AKP ile TSK arasında uyumsuz ilişki olduğu yönündeki haberleri eleştirdi. Şahin, "Birliğimize bütünlüğümüze gölge düşüren bu tür haberlerin süratle gündemden uzaklaşmasını diliyorum'' dedi.
Şahin şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensupları ile milletimize görev anlamında aynı hedefe kilitlendiğimizi biliyoruz. Ben genelkurmay başkanımızı kuvvet komutanlarımız yakinen tanıyorum, çünkü onlarla Milli Güvenlik Kurulunda uzun süre beraber çalıştık. Kendilerini seviyoruz. Ne gibi fedakârlık üstlendiklerini biliyoruz. Türkiye'nin sorunlarına yaklaşımlarını da biliyoruz. Askerlik zor bir görevdir, her an risk altındadırlar. Onların risk altında görev yaptıklarını da biliyoruz. Onların kamuoyu nezdinde tartışılır olması bizi üzüyor. Birliğimize bütünlüğümüze gölge düşüren bu tür haberlerin süratle gündemden uzaklaşmasını diliyorum."

(ANKA)