kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Referandum süreci devam edecek

Yeni Haber
Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra 21 Ekim'de referandumun yapılıp yapılmayacağı ya da anayasa paketinde değişikliğe gidilip gidilmeyeceği tartışmasına AKP son noktayı koydu.
AKP, herhangi bir değişiklik yapılmadan paketin tümüyle referanduma sunulacağını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, referandum paketinden geçici 19. maddenin çıkarılması için 21 Ekim'den önce anayasa değişikliği yapılacağı iddialarını yalanlayarak, "Mevcut paket Meclis'ten çıktığı şekilde referanduma gidecek. 11 Eylül'de gümrük kapılarında oy verme başlayacak. Bundan sonra bir değişiklik olması düşünülmüyor" dedi.

Referanduma sunulacak paketin geçici 19. maddesi, 11. Cumhurbaşkanı'nın seçim sürecine ilişkin hükümleri içeriyor. Ancak AKP, bunun herhangi bir hukuki sorun yaratmayacağı görüşünde. Referanduma sunulacak anayasa paketi, yedi esas ve iki geçici maddeden oluşuyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği referandum takvimine göre, 11 Eylül'de gümrük kapılarında oy verme işlemlerine başlanacak. 14 Ekim'de serbest propaganda dönemi ve buna ilişkin yasaklar ile radyo ve televizyon konuşmaları başlayacak. 20 Ekim'de propaganda dönemi saat 18.00'de sona erecek. 21 Ekim'de halkoylaması yapılacak.

(ANKA)